Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje jezdit s UBEREM

Od: jirgeorge* odpovědí: 4 změna:

Pořád na internetu vídám,Uber nebo jezdi s Uberem nebo přivydělej si s Uberem apod.Mě by zajímalo,co to znamená a jak to funguje.Dá se tomu věřit?A jestli to není nějaký podvod.

Předem děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zdravím,já tedy nejezdím pro Uber, ale jezdím s nimi pokaždé když jsem v nějakém větším městě. Je to levnější než taxík. Mám v mobilu staženo aplikaci a přes ni si objednávám odvoz.zatim vždy vše v naprostém pořádku a v klidu .

hodnocení

1x

Nedoporučoval bych stát se řidičem Uberu, protože je to vlastně podvod na tyto řidiče. V případě nehody (i malé) musí mít člověk pojištěné auto, jako taxikář, jinak se v tom utopí. Nedej bože, že by ta nehoda byla se zraněním, tak bude dotyčný řidič platit celý život! Je hezké jezdit levněji, ale za tuto cenu, bych si k takovému řidiči nesedl, protože ani on sám neví, co všechno potřebuje k provozování této činnosti. Také reklama, že to může jezdit i žena na mateřské, jako přivýdělek, je hezká, ale v případě nehody to odskáče, že se bude sama divit. Protože si naivně myslí, že jim stačí jen obyčejné auto na převoz lidí (zákazníků). Ale po spočítání svých nákladů na tuto živnost, by nevydělal tento řidič skoro nic! Proto vznikla tato služba ve světě, kde jediné riziko nese řidič (amatér)! Devíti řidičům z deseti se to vyhne, ale ten jeden...*nene*

davidc
hodnocení

0x

Věřit se tomu určitě dá. Je to služba, kde si vybereš řidiče a máš pevnou cenu, za kterou tě doveze na to dané místo ještě předtím, než nasedneš. V podstatě je to pro zákazníka daleko lepší a levnější než taxík. Funguje to tak, že si v aplikaci na mobilu vybereš auto/řidiče v daném městě, co je aktivní a on pro tebe jako normální taxík zajede.

Jakožto "zaměstnanec" to má výhodu takovou, že nemusíš mít žádné taxikářské zkoušky. Stačí jim podat žádost, kde vyplníš životopis, pošleš info o autě atd. a když tě vyberou, tak ti poskytnou "navigaci" atd. Pak už je to jen na tobě. Nemáš pevnou pracovní dobu. Můžeš chodit do školy a pak vždy po škole sednout do auta a vozit lidi. Dostáváš peníze dle ujetých km s klienty a také za to, jak jsi hodnocen.

Protestují proti tomu jen taxikáři, protože onu musí mít zkoušky a také jejich auta prochází speciální technickou stejně jako měřící přístroje.

V podstatě je to taxikařina načerno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]