Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu dostat řidičák, když jsem hluchá?

Od: michelle* odpovědí: 14 změna:

Prosím poraďtě mi,sem milovnice motorek a ráda bych si udělala řidičák na motorku,ale nevím jestli budu moc.Na jedné straně mám středně vysokou nedoslýchavost a na druhé vysokou,ale nosím sluchadla,takže to občas není poznat,ale prosím poradtě mi,zda budu moc jezdit nebo ne?

Předem moc děkuji,S pozdravem Míša

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

4x

Pro hluché osoby je speciální značka, kterou budete mít za sklem, řidičák určitě dostanete a ještě navíc zdarma, viz info zde: snplzen.cz/... Zde jsou pomůcky pro neslyšící řidiče kochlear.cz/... Víte, že existuje dokonce neslyšíci taxikář? Zde je s ním rozhovor ruce.cz/...

petr123*

No u motorky si tu značku za sklo asi nedá ;)

papene*

Ty rejpale jeden:D

petr123*

Ono jde o to, že motorka je prostě v mnoha ohledech jiná než normální auto...

ferda1954*

To by němej neřek kdybyste mu hubu roztrh.

xoxoxo

Chlapi, nechte toho, tady tyhle vtipy moc neseděj a nehoděj se. Kdybyste se potýkali s hluchotou, pochopili byste to.

papene*
hodnocení

2x

Informovala jste se u lékaře?

dracek*
hodnocení

2x

Neměl by to být problém ,zajděte se poradit do autoškoly ti vám poradí co a jak :)

alf*
hodnocení

2x

já myslím že ano, známé dali na hluchotu telefon. To jsem tenkrát vůbec nepochopil jak má hluchý telefonovat. Skoro jak

3:¨50

hodnocení

1x

Autoškola Peml v Přelouči se specializuje na telesně postižené. Právně není problém v získání ŘP. Bohužel to nemůže dělat každá autoškola.

ferda1954*
hodnocení

0x

Je jasné , že hluchota není na překážku.Nesmíte být slepá a blbá , to se pak špatně dělají testy.

petr123*

Bohužel když se tak rozhlédnu po silnici tak blbost není na překážku získání řidičáku :(

Jinak si ale taky myslím že problém s ušima není problém. Občas vidím auto se značkou že ho řídí sluchově postižený řidič - motorku jsem sice neviděl ale asi to taky půjde. Na motorce má člověk bližší kontakt se strojem (vibrace motoru, vítr) než v autě a navíc helmu která i pro "zdravého" člověka hodně ztlumí zvuk, takže pokud nejde i o nějaký jiný problém tak vzhůru do toho :)

michelle*
hodnocení

Všem moc děkuji za pomoc,určitě to nějak využiju,a ještě jednou moc dík.

malvinka*
hodnocení

0x

Osobně znám člověka, který je majitelem ŘP, pouze si nevybavuji rozsah poškození sluchu. Je to už pár let a vzpomínám , že tehdy jisté obtíže měl pří jeho získání. Pomohl známý učitel v Autoškole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]