Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vznikl mi problém, v roce 2007 jsem měl zapůjčeno od známého vozidlo, které se mi podařilo nabourat. Majitel pak po mě požadoval odkoupit vozidlo, což se uskutečnilo na základě kupní smlouvy. Na základě téhle smlouvy si zrušil POV a vozidlo následně až za 2 měsíce na mě odhlásil a předal mi od vozidla doklady, tudíž na něm nebylo POV placeno. Následující den jsem nechal auto zvrakovat(nepřihlášeno na mě). Dalšího dne jsem byl na DI a tam mi sdělili že mi auto z evidence nevyřadí neboť nejsem majitelem auta. Pak jsem na to pozapoměl a teprve nyní jsem narazil na SPZ od daného vozidla a uvědomil si že auto není pořád odhlášeno a není za něj POV placeno. Můj dotaz zní: "Dá se vozidlo odhlásit aniž bych si jej musel na sebe přihlašovat a může po mě ČKP v téhle situaci pokutovat?" Děkuji Tomáš
"Dá se vozidlo odhlásit aniž bych si jej musel na sebe přihlašovat" to nelze, musíte na sebe doregistrovat za 800Kč,
"ůže po mě ČKP v téhle situaci pokutovat", může chtít, ale vy to do 30 dnů odmítnete
Tak když se nato dívám takhle asi vám nějaká ta sankce hrozí.Začněte vymýšlet jak se toho břímě zbavit.
upozorňuji Vás, že do roka a do dne bude novelizován zákon č.56/2001Sb., za nepřihlášení auta ve stanovené době budou tvrdé sankce...plus novelizace zákona o poviném ručení...pak budete platit, platiti, platit...za blbost i nedbalost...nevím co Vám kdo řekl na DI,ale tam jsou policisté, a auta se už léta vyřazují ma městském úřadě nebo magistrátu, myslím že pěkně kecáte, úředník Vám určitě řekl že máte auto na sebe doregostrovat...to můžete i dnes, pokud jste v odhlášce, stačí předložit doklad o ekolkvidaci a TP + značky, vyplnit žádost a zaplatit 800,- Kč.Jinak to nejde.
No nepoucitelni optimisti by mohli i doufat, ze po volbach by se terorizovani motoristicke verejnosti mohlo treba zmirnit... Co maji lidi s autama, ktery uz davno neexistujou, asi v soucasnem systemu delat? A jak je mozne registrovat majitele neceho, co neexistuje a jeste za to platit? Vzdyt je to do nebe volajici pitomost, to je snad mozny jen u nas. Vzdyt jde jen o plechovej kram, tady se z toho dela jak kdyby slo o zivot. )
nevíte o čem píšete, jak chcete trvale vyřadit z registru vozidlo,. které do registru na nového vlastníka není zapsáno?Vyřazovat, respektive žádat může jen žadatel, který je zde zapsán jako vlastník...a dokud tam nebude zapsán, tak nemůže žádat o to,aby byl z registrui jako vlastník spolu s autem vymazán...Už to konečně chápete? Napište na papír nebo na opbrazovku PC své jméno, a pak ho vygumujze..menbo smažte DELETE...a pak si vemte čistý papír, a vygumujte své jméno...a zkuste sám sebe vymazat z prázdné obrazovky...Klidně Vám to budu opakovat donekonečna, dokud to nepocvopíte... Pokud je v polopřevodu,tak si auto představte jako v nějakém meziprostoru, mezi zápisem původníhjo majitele a nového majitele...A kdyby se nemuselo auto zaregistrovat, tak by celá trepublika jezdila s auty v polopřevodu...proč také platit správní poplatky, když to jde i jinak?Víte o tom, že i software je vytvořen tak, že dokud auto na někoho nezaregisterujete, nemůžete provádět některé další úkony? Myslím tím elektronické?
No vy to vidite pohledem urednika, coz lze chapat, ja to vidim pohledem normalniho cloveka ktery musi na urady chodit. Auto, vetsinou stary kram, zanedbatelne hodnoty nebo treba i neexistujici je zapsan v registru, cimz se povazuje za jezdici po verejne komunikaci (tedy zatim nastesti uplne ne). Coz odporuje nejen prirodnim zakonum ale i zdravemu rozumu. Misto opicarny, ktera ma opodstatneni u hodnotneho auta bych povazoval za logicke reseni spis ten stisk "delete" v registru, dejme tomu s moznosti revize pro nejasne pripady. Zkuste sesednout z vysin a podivat se na to nezaujate. Proc by lide meli travit cas a vydavat neskutecne usili a hlavne penize, kvuli banalnimu problemu, ktery v mnoha pripadech zpusobil i nekdo jiny?
Mimochodem, je na takovy zlocin, jako protizakonne sesrotovani, nejaka promlceci doba? Kdyz je tusim i na vrazdu?
Vy jste nespokojený úředník a to jen proto , že si děláte starosti s nepodstatnými věcmi. Kdyby někdo chtěl jezdit s vozem v převodu , tak by si musel zaplatit poviné ručení.Tedy nemusel ale nepřál bych mu ty kecy kdyby ho vyhmátli , a pak by mohl normálně jezdit neboť při kontrole na silnici policie neví , že je auto v převodu.On má doklady na původního majitele a pojistka může být na kohokoli.Pojistník nemusí být majitel.Tak jak by zjistili , že je nový majitel a auto nemá přepsané?
lidi s autama, co dávno neexistujou, mají za povinnost tuto skutečnost do 10 dnů hlásit...a nevzpomenout si na to až po 10 letech a pak tady vykřikovat něco o pitomostech...pak to budou lidi s auty trvale vyřazenými z registru vozidel podle zákona...
OK, jakym zpusobem tedy muzu oznamit uradu, ze mi stoji na zahrade auto (ktere je uz 3. zimu plne drevenych briket, nema kola a spoustu dalsich veci...), ktere jsem koupil od pochybneho bazaru, smlouva je tak kompletni, ze mi neverili ani na srotaku a auto nechteli pred lety zlikvidovat, znacky mam v supliku a papiry fprdeli? SRO vlastnici bazar (na kterou je auto registrovano) je asi tamtez, byla uz 3x v konkurzu, zmenila 2x majitele a kdyz jsem se domahal po koupi odhlaseni na mne (asi pred 4mi lety) bylo mi vyhrozovano nasilim... Pak mi teda casem nekdo absolutne neznamy TP poslal, ovsem neodhlaseny. Dal jsem uz radsi nic neresil a koupil jine auto-vrak za babku, a prehazel dily.
Takze ten kram neekologicky rozeberu a schovam si akorat VIN a stitky. Auto ted nelze ani odvezt na likvidaci, leda by se zboural barak, ktery se zatim z jedne strany postavil (nebo vrtulnikem...)
Autem jsem nikdy nejezdil, nikdy nepojistil, tak na to se.u. Co taky muzu delat, ze...
Vy nemusíte dělat nic , auto na vás není napsané tak vás to nemusí nijak tížit .Značky klidně hoďte do smetí. Ten kdo je ude potřebovat nebudete vy.Vždy se můžete vymluvit na ztrátu paměti.Pokud je napsán jako majitel vozu bazar , klidně vyhoďte i techničák.
Vy nespokojený úředníku , kde se psalo o tom , že si někdo vzpoměl po deseti letech?Nevzpoměl bych si ani po dvaceti letech ale byl jsem odhalen coby vlastník sociálkou.Nikoho na úřadě to netrápilo dokud nezjišťovali majetkové poměry.Pravděpodobně bych v klidu umřel a ani bych nevzdechl , že mám někde v depozitu odložené značky a techničák.
také někdy hledám mobil a klíče, auto je sice trochu větší, ale i ztrátu auta lze tolerovat...předpokládám že jste auto na sebe nikdy neregistroval, nikdy jste ho neviděl, podpisy na přihlášce k registraci nejsou Vaše, doklad totožnosti který žadatel na úředu přitom předložil také nebyl Váš, ale byl falešný...takže někdo jednal v minulosti na úřadu Vašim jménem...
Co je tohle za navod? To takhle bezne resite? To nejde nejak normalne, aby clovek ze sebe nemusel delat kaspara a jeste mit spatne svedomi, ze lze a vubec jedna protizakonne? No asi nejde, pak jsme v takove pr.eli jak jsme. A neni to jen s auty...
Tak to není auto normálně jezdilo a dojezdilo ale byla doba ,že se schovávaly techničáky pro dovoz vozů z německa a tak se dal techničák do depozita.Za těch deset let jsem vystřídal hodně aut a po tomto jsem ani nevzdechl.Sejde s očí sejde s mysli.
Dobrý den pane " nespokojený úředníku" Vaše odpovědi jsou pěké pitomosti! V průběhu roku totiž vyšla vyjímka kdo totiž potřebuje odhlásit auto které již neexistuje,je to možné!Stačí si dojít na příslušný DI a podepsat čestné prohlášení,že vozidlo již neexistuje a oni to zruší,tudíž nepotřebujete žádný doklad o eko likvidaci.Sám jsem to dělal na 4 automobilech,které jsem nechal sešrotovat před třemi lety a ještě jsem za ně dostal peníze.Tak tu laskavě přestaňte lhát obyčejným lidem,kteří platí daně na to aby vy jste mohl brát vysoké výplaty a hřát si zadek v teple,které Vám zase zaplatí daňový poplatníci!Místo lhaní si prostudujte laskavě zákony! Aještě dodatek pro slušné lidi platící daně "nespokojeným úředníkům"Pokud je vzidlo na Vás převedené a vy jste ho nepřihlásily a chcete jej zrušit,musíte ho na sebe přihlásit a zaplatit převod.Pak jej lze zrušit.Pokud již neexistuje,viz čestné prohlášení a stejně musíte zaplatit převod.Auto přihlášené na vás před tím než vyšel zákon o eko dani platí 800kč!Hodně zdaru a nervů při komunikaci s pitomci!
pane johny11, musím se zastat NÚ. Sdělte mi prosím, "V průběhu roku totiž vyšla vyjímka" kdy vyšla ta vyjímka a kde je zveřejněna. Jsem přesvědčen, že to tak není, ale nechám se od Vás poučit.
Toto řeší zákon 56/2001 a o žádné vyjímce tam není.
Děkuji Vám za poučení.
Dobrý večer,toto mi bylo sděleno u nás na DI,že je to možné odhlásit formou čestného prohlášení.V roce 2008 to nebylo možné,tak jsem musel 3 vozidla ze 4 dát do depozitu.Koncem roku 2009 jsem se byl znovzu zeptat,jestli je možné tyto vozidla zrušit,a bylo mi řečeno,že již existuje vyjímka,kde při podpisu čestného prohlášení je možnost tyto auta zrušit.V pondělí jsem to učinil,jen jsem musel 4 vozidlo přihlásit a po té zrušit.Pokud však nevzšla žádná vyjímka,jak je možné,že to dnes lze takto udělat?Ty vozidla byly v depozitu 1 rok,pokud by to nebylo možné,musel bych zažádat o prodloužení,ale už by to bylo možné jen na dalších půl roku.Tak že,pokud existuje tato vyjímka která není uvedena v zákoně který uvádíte,jak je možné,že to nyní lze po roce udělat?Děkuji za odpověď.
johny11, netvrdím, že nejde vozidlo vyřadit bez ekologické likvidace. Přesněji, právě podle zákona 56/2001 od roku 2009 lze vyřadit vozidlo pro zánik využití vozidla.
Takže žádná vyjímka, a žádné čestné prohlášení. Jen "vyřazuji vozidlo zánik využití podle 56/2001".
Takto již vyřadilo mnohoh lidí vozidla. Více najdete v rubrikách auto moto, na této skvělé poradně. Včetně kuriozních příběhů.
Aha,tak to se omlouvám,zřejmě jsem špatně porozuměl úředníkovi ,se kterým jsem hovořil.Ano,máte pravdu,jsem krátce registrován a toto jsou opravdu skvělé stránky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.