Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvojí cena v autobazaru

Od: radek32* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,
vypadá to, že 20 let stará Felicie půjde pryč a budeme kupovat jinou ojetinu. V některých autobazarech (AAA, Auto ESA...) jsme ale narazili na různou (nižší) cenu při nákupu na splátky a v hotovosti (což je ale preferovaná možnost). Ceny se liší o dost, např. auto které se nám líbilo na pobočce je autoesa.cz/... . To auto ale určitě nemá cenu 99 999. Na webu AAA auto je kalkulačka, která ukazuje, že pokud dám maximální akontaci a zvolím maximální splátky, tak skutečně zaplatím tu "akční cenu". Otázka zní, kde je zakopaný pes. Kolik skutečně zaplatím? Pokud by to bylo aspoň o trochu nižší, než cena za hotové, nebylo by to zlé. Ale nechápu, co by z toho ten bazar měl. Podle mě musí člověk logicky zaplatit víc, než za hotové.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

3x

Bral jsem auto z Auto ESA loni, takže je mi jasný, o čem píšeš.. taky jsem se těm cenám divil, protože logicky by měla být nejnižší cena v hotovosti a ne na splátky. Z dostupných informací na webu to ale vždy vypadá opačně. Finta je v tom, že ta "akční cena" při financování je cena, ze které se vypočítává ono financování. Není to tedy "konečná cena", kterou při financování kupující zaplatí. Defakto je to jen vyjádření hodnoty (kupní ceny) vozidla pro výpočet splátek.

Nejnižší cena, na kterou jsem se na pobočce dostal se splátkami, byla nakonec pořád asi o 10-15 tisíc vyšší, než cena v hotovosti - a to v tom výpočtu byla snad polovina kupní ceny hrazená v první splátce a zbytek jen během 1-2 let. Při nižších splátkách na delší dobu nebyl problém se dostat na cenu o 20 % vyšší než v hotovosti a o více než 40 % (!) vyšší, než uváděná akční cena. Závěr: platba v hotovosti by tedy měla být vždy ta nejlevnější možnost..

P.S.: A pozor na další "fintu" těchto bazarů, kdy vám za "kontrolu a přípravu vozidla", kontrolu najetých km (asi pohledem nebo přes Cebii, což je mnohdy stejně na ho...), kontrolu v registru odcizených vozidel (bůh ví kde, když registry v zahraničí nejsou propojené..) + lékárničku za pár Kč naúčtují na rozloučení několik tisíc. Je to sice jako "příplatková služba", ale chtít ji nemusíte. A přijde mi to jako naprostá blbost, protože většinu z toho by měli dělat při koupi vozidla, nikoliv 5 minut před jeho prodejem.. holt když oškubat kupující, tak pořádně.. *bzum*

pb®
hodnocení

2x

Zakopaný pes je v tom, že se člověka snaží obrat, kde můžou. Pár dní stará zkušenost z auto ESA. Kupovalo se auto pro tchána. Na webu jedna cena, při osobní návštěvě jiná. Staré auto mělo jít protiúčtem. Jeden den se na auto šli podívat, bylo dobré tak že si pro něj přijedou druhý den a staré dají protiúčtem. Druý den tedy přijeli se starým autem. Zákazníka si přehazují mezi sebou, pokaždé hodinu čekání, každý zaměstnanec říká něco jiného. První jo vykpupíme za 30tis. a dáme na nové slevu 20tis. Druhý zaměstnanec ne to nejde, sleva je 5-20tis. a 20tis. vám dát slevu nemůžu, dávám slevu 10tis. A v tomhle tónu se to táhlo celé odpoledne, nakonec se tam něco nasmlouvalo, ale při podpisu smlouvy se musí sjednat povinné ručení, bez toho nemůžete odjet z bazaru a za tuto službu si bazar účtuje další 4tis. Ovšem NIKDO vám to neřekne, nikdo na to neupozorní, musíte se to sám dočíst ve smlouvě. Takže auto se nekoupilo, zaměstnancům bylo hodně nahlas vynadáno na podvodníků, pohrozilo se že se nahlásí jejich nekalé praktiky na ČOI a dá se to do televize a jelo se pryč. Druhý den volal nějaký manažer, že se omlouval se a zas nabízel jiné slevy a jinou cenu. No milý pane, to jste se měli rozmyslet dřív, s vámi já už nechci mít nic společného a kudy budu chodit, tudy o vás budu říkat, jak se chováte k zákazníkům.

Naší rodinou prošlo už hodně aut včetně dodávek a vždy byly kupované přes menší bazar a bylo to v pořádku. Ale velké bazary, co nejednáte s jedním člověkem ale pořád si vás přehazují a každý tvrdí něco jiného nebrat.

hodnocení

0x

Zakopaného psa uvidíte hned jak si necháte předložit splátkový kalendář. Najednou zjistíte o kolik přeplatíte a že sleva např 50tis je vlastně hodně špatný nebo spíše dobrý danajský dar. :) Bazar z toho ještě dostane desátek za zprostředkování půjčky. Spojený je bazar i společnost, která pujčí peníze.

Schválně o ten splátkový kalendář požádejte, alespoň si to potvrdíte a uvídíte, že o nic nepřicházíte.

pecenkav*
hodnocení

0x

Autobazar na tom vydělá v každém případě, jelikož u AAA je rozdíl mezi výkupní a prodejní cenou v tomto případě nejmíň 30 000,- a pak asi budou mít s tou lízingovkou dohodu o provizi.

radek32*
hodnocení

Díky za odpovědi, takže na splátky v žádném případě. A jak je to s cenou v hotovosti? Je také u těchto velkých sítí vyšší než jinde?

proč na splátky v žádném případě? konkrétně u tohoto vozu máte možnost lehce ušetřit. jen musíte vědět, jak na to. a protože tyto autobazary a úvěrové společnosti považuji tak trochu za "šmejdy", poradím vám.

auto koupíte na úvěr. dostanete tu nižší "prodejní" cenu. za tři dny (můžete i druhý den) odstoupíte od úvěrové smlouvy a úvěrová společnost vám dopočítá dlužnou částku. konkrétně jsme to měli takto:

cena auta na úvěr 90. 000,-Kč; prodejce si přirazil cca 6. 000,- Kč za zprostředkování úvěru

cena auta v hotovost 120. 000,-Kč; prodejce si přiráží cca 4. 000 Kč nevím za co!

úvěr 96. 000,- Kč + úroky za 4 dny cca 500,- Kč. auto nás tedy vyšlo asi na 96. 500,- Kč oproti hotovosti 124. 000,-Kč

je potřeba si důsledně přečíst úvěrovou smlouvu před podpisem. měla by tam být možnost předčasného splacení úvěru. vyžaduje to zákon.

jurajjuraj*

to byli asi nejaci zacatecnici mezi uverovyma spolecnostma protoze takovy "podraz" by delal kazdy kdo ma penize v hotovosti, tohle ma vetsina uverovych spolecnosti dobre smluvne osetreno

no, "podraz"... jak reagovat. je to naprosto standardní a zákonem 145/2010 Sb. "posvěcený"postup. konkrétně je to v § 11 tohoto zákona. takže to nelze nijak smluvně ošetřit - bylo by to v rozporu se zákonem. tento zákon je v platnosti 7 let. problém je ve finanční gramotnosti české populace. kdo ten zákon zná, má možnost ušetřit... jako já. a zdarma jsem vám tuto možnost sdělil.

ano, úvěrovým společnostem se to moc nelíbí...

paw*
hodnocení

0x

Abych odpověděl k dotazu. Ten fígl je v tom, že sice vám sleví, ale zase je brutální cena za sjednání úvěru, viz třeba zde . Článek je starší, ale asi to funguje +- stejně. Naproste totožné to je s oněmi 40 000 na ruku. Což je ta rádoby sleva.

No, co k automazarum obecně. je třeba vybírat očima a rukama. ne na webu, ale v bazaru s automechanikem. Pokud máte na auto 100 000 a nemáte 3 000 na mechanika, kterému veříte, tak s epak nedivte. AAA i ESA jsou největší bazary, páč toho nejvíce protočí. To znamená, že mají taky statisticky nejvíce nesspokojených zákazníků, kteří se pochlubí se svou zkušeností (málokdy se někdo chlubí na webu pozitivně). Tí bazary nebráním, je to fakt. I v malém bazaru nebo při prodeji na inzerát potřebujete mít s sebou mechanika. Nikdo nikdy neprodává auto v pořádku. Vždy se nechává dojet a pak střelit. Nejlepší doba na nákup je zima. To poznáte hned, jak auto startuje za mrazu a ppodobné neduhy. Sezona začná na jaře.

radek32*
hodnocení

Díky za odkaz na článek, stojí za přečtení.
Auto samozřejmě nevybírám podle internetu, nejsem blázen. To auto, co jsem na něj posílal odkaz jako příklad, jsem viděl v reálu.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

je jedno jestli acka, esa nebo jiny bazar, na splatky ti vzdycky predhodi slevu, pak ti pujci k akontaci treba 50 tkc a ty jim vratis 80tkc, kupovat auto na splatky je ta nejvetsi blbost ( i kdyz u drazsich aut moc jinych moznosti neni , krome pujcek v bance ktere se sice preplati ale ne tolik jako leasing ) , dalsi nevyhodou u vetsiny leasingu je to ze musite dat jejich pojistku kde vam nedaji ani bonusy takze se opet preplaci, proste a jednoduse ZADARMO TI NKDO NIC NEDA

navic treba v ackach maji poplatek myslim ze 3500,- za pripravu auta k prodeji kterou prihodi zakaznikovi a tvari se ze je to normalni

je to tam hlavne o psychice a natlaku jak je psano vys, takze o tom kdo ma vetsi nervy, ja pokud jdu kupovat nebo pro nekoho kupovat tak si dopredu domluvim aby bylo auto na dane pobocce a prijdeme idealne v 8 vecer, to sice muzou zkouset svoje natlaky ale vi ze v 10 vecer jim konci pracovni doba a taky vi ze nemuzou vyhodit zakaznika protoze by si mohl stezovat na vyssi mista a maji problemy , proste a jednoduse mam na ne nervy a ve vetsine pripadu byli oni kdo vzdali svoje vymysly protoze kdyz uz tam sedeli kvuli prodeji auta do 11 v noci tak je to proste nebavilo, nakonec se neplatilo ani jejich pojistky, ani okradani 3500,- za pripravu auta a slevy se taky nejake dosahlo ( to jen v pripade auta v hotovosti, auta na leasing nekupuju a neresil bych ani pro zakaznika )

krtek66

já bych auto v Ačkach nebo ESE nekupupoval ani za zlatý prase...ale tohle by si na mě zkusili jednou...bych jim dal takovou přípravu a další nesmysly...by si za rámeček nedali :) auto má být připravené k odjezdu hned..podepíšu papír a strkám klíče do zapalování a odjíždím...tam se musí jednat jak s realitkou...všechno je v kupní ceně a co není...tak s tím mi polibte záď*placni*

jurajjuraj*

ono pripravene je, oni ho nemyjou kdyz podepises smlouvu ale tohle proste v ackach uctuji ke kazdemu autu, maji to jeste vyvesene v kancelarich na stenach a chvali se s tim

ja par aut v ackach koupil a pokud si clovek umi auto zkontrolovat, odpalkovat jejich natlaky tak to neni spatne, zatim vsechny auta bez problemu, 2 z toho uz mi jezdi ve firme 6 let, na druhou stranu nekupuju nejaky jebky za 40 litru a nepatrim k blaznum co si koupi starsi auto a za rok chteji reklamovat sjete brzdove desky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]