Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení kamery

Od: rengea odpovědí: 1 změna:

Dobrý den máte zkušenost nebo nápad jak zapojit kameru do auta, ve stavěnou do zpětného zrcátka.Ve všech návodech je to přes zapalovač je to možné přes vnitřní osvětlení? Je to nejkratší a nepřekáží žádný kabel.Děkuji za nápady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Možné to je. Nevýhodou je, že napětí na stropní osvětlení není přiváděno přes spínací skříňku, pravděpodobně tedy budete muset kameru zapínat a vypínat ručně. Potom je to otázka napájecího napětí. Moje kamera je na 5V, palubní napětí je 12V (14V). Do stropu jsem tedy musel instalovat kromě kabelu ještě zdroj. Netuším, kolik proudu bere naprázdno, ale něco brát musí, je tedy minimálně vhodné ho vypínat, jinak hrozí vybití baterie. A jsme u vypínače. Ještě by to chtělo nějakou signalizaci jsem pod proudem / nejsem pod proudem (LED dioda). A navíc by to mělo trochu vypadat, tzn. nejlépe nebýt vidět vůbec.

U Fabie to dopadlo tak, že jsem ze stropního světla demontoval jednu žárovku, využil její vypínač, připojil zdroj (USB adaptér), LED diodu vytáhl ven. Vidět je tedy jen dioda a ten kousek kabelu. Světla je dost, ještě zbyly žárovky 1x5W a 1x10W.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]