Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za rychlost řidič totožnost

Od: pepik3 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
zajímalo by mě když policie civilní neměří auto třeba v 120km/h na silnici první třídy mimo město. Pošlou pokutu majiteli vozidla, potom chtějí uvést řidiče kdo řídil vozidlo, nebo pošlou jen částku za přestupek a dál se neřeší jaká osoba to řídila,díky, pěkný den všem :)
doplněno 23.08.17 18:26: Jedná se mimo obec. Když civilní policejní vozidlo jede v protisměru a naměřilo by řidiče protijedoucího jet např. 120km/h. Zajímá mě postup, když nezastaví na místě jak to řeší. Řidič se nechce přiznat a majitel vozidla neuvede osobu. Jaký to má postup. Jestli to zajde až tak daleko :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

většinou pošlou jen částku.. je to pro všechny nejjednodušší řešení,,, samozřejmě pokud v tom umíš právně chodit, tak je to jiná..

danys*

Trochu si pletete pevný radar, který spravuje a přestupky z něj obesílá městský úřad s měřením policie. V prvním případě jde pouze o prachy do městské kasy, tudíž ihned zašlou dopis s výší odpustku. Policie má za úkol zjistit pachatele přestupku, takže minimálně předvolají k výslechu a pak vyslechnou majitele/provozovatele vozidla

hodnocení

0x

Nevím přesně na co se ptáte,ale pokuď jde o ,,pevný radar,,ve vesnici,tak brácha dostal z dovolené 2 ,,pozdravy,,i s fotkami,kde byl krásně zvětšen,každý pozdrav se 4-mi fotkami.Jeden za 1000,-při překročení ,,jen ,,o 7 km a druhý za 600,-při překročení o 10 km,tak nevím,podle čeho to počítají.Body mu naštěstí nevzali,psali v tom pozdravu,že možno až 2 vzít,ale dostal jen ,,finanční,,ohodnocení.Na ,,osobu blízkou se prý už ,,nehraje,,pokutu dostane majitel vozu a ať si pak sám tu osobu blízkou skasíruje,pokuď to auto opravdu v té době neřídil majitel vozu.Tak to aspoň brácha říkal a tak by to mělo být.

hodnocení

0x

Pepíku, nejasně položený dotaz, ale pokud jsem Vás pochopil správně, policie změří, vyhodnotí, obešle majitele, aby se dostavil a podal vysvětlení. Pak podle situce se případ vyvíjí dále.

doplněno 23.08.17 18:40:

Pepíku, po doplnění, pokud provozovatel nenapráská řidiče, vystavuje se sankci až 10.000Kč

Zákon 361/2000, §10, ods.4, dále §125c, ods1 a 3 plus další paragrafy..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]