Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna řídítek na motorce

Od: kejmilos® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,prosím o radu.Chtěl bych si na svém motu vyměnit řídítka za jíná než mám momentálně(jsou tam již o výroby),ale mám obavy že bych měl potom problémy na STK.

Říkám si že bych se měl asi informovat u prodejce a zažádat asi o nějakou změnu nebo tak něco.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwope
hodnocení

0x

Co Vám brání namontovat stejný typ, který na motocykl patří? Jinak ano, potřebujete prohlášení, že je díl možné použít.

moto*
hodnocení

0x

Ještě jsem neslyšel o tom, že by někdy STK řešila říditka. Samozřejmě musí byt obecně podobná a "pasující" k motorce a ne něco amatersky vyrobené.
Jiná věc je u prodejce, pokud je motorka v záruce, každý zásah do motorky a neautorizovaná výměna dílů, vede ke ztrátě záruky.

.

hodnocení

Neslyšel?Tak třeba velkém TP je uveden udaj o šířce,výšce motocyklu,který tam asi nebude jen tak...výměnou řídítek můžu tyto udaje překročit a je vymalováno...

Jde mi o to,jestli musím mít povolení od výrobce?Předpoklad asi,že šířítka musí mít homologaci a nesmí přesáhnout udaje v TP.

moto*

Když to víte, proč se ptáte. Psal jsem jasně, že by měly být podobné. A podobné bylo míněno i na rozměry.

Ještě jsem v praxi neviděl, aby nějaká STK měřila řidítka a bazírovala na rozměrech.

I když je při všeobecné buzeraci i možné, že k tomu také časem dojde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]