Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
Máte někdo nápad, čím by mohlo být to, že H4 žárovka jednoho světla svítí opravdu minimálně (tak na 10% druhého světla), někdy vůbec? Puštění dálkových se neprojeví. Nová žárovka to nezlepšila. Pojistky jsem ještě nekontroloval, ale zdá se, že jsou jedny na obě světla a vzhledem k tomu, že druhé svítí... Konektor k žárovce by to také nemusel být, páč počítám, že měněním žárovek jsem ho trochu ošoupal tak jako tak.
Díky
Díky. Když mě taková odpověď nenakopne, co s tím, tak do servisu nebo bych s tím mohl být schopen něco udělat sám? Obecně nejsem manuálně úplný jelito. Multimetr nemám.
doplněno 22.08.17 17:16:
Šmarja pánové, ladine. Vážím si odpovědí, ale asi to nebude zrovna moje doména, když se tu vcelku laicky ptám. Že nezavřené dveře se mají zavřít, rozbitá věc opravit a neukostřené ukostřit je taky jasný i mě
Bohužel jsem neměl čest ještě nic na autě ukostřovat a rád se to naučím, pokud se to dá popsat a v amaterských podmínkách vykonat.
Takže kabel nulák se pokazil (uhnil třeba) a není již spojený s kostrou auta?
0x
Mám nápad, přestaňte spekulovat, vezměte do ruky multimetr a začněte diagnostikovat! Patrně budete potřebovat i schéma zapojení elektroinstalace dotčeného vozidla. Pro jistotu bych měl při ruce i hasící přístroj ![]()
Nemá kostru, už to tady padlo. Multimetr/voltmetr to jen potvrdí.
doplněno 22.08.17 18:46:
@honzas1: Pochopitelně musí měřit v situaci, kdy se závada projevuje a nejlépe přímo na patici žárovky. I když proti "kostře" naměří taky na žárovce jiné hodnoty, než tam mají být.
0x
Tady není nad čím dumat. Odmontujte veškerá ukostření, očistěte a správně dotáhněte. Další místo je konektor. Pomáhá prostříknutí olejem a několikeré zastrčení. Omezí se podstatně přechodový odpor. U některých aut je napájení světel přímo ze spínače osvětlení bez relé. Tam odcházejí kontakty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.