Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chci se zeptat na svou pokutu za parkování. Zastavil jsem v ulici kde probíhalo čištění vozovky. Bohužel jsem hodně pospíchal do práce a neměl jsem čas hledat další parkování jinde. Nicméně auto jsem zaparkoval tak, abych nestál za žádnou provizorní značkou zákazu zastavení. Jediné čeho jsem si byl vědom bylo, že jsem zastavil těsně před křizovatkou a maximálně jsem mohl dostat pokutu za nedodržení vzdálenosti od křižovatky. Nicméně přišla mi pokuta za zákaz zastavení. Šlo o ulici kde byl zákaz zastavení hned při vjezdu, ulice dále poklačovala cca 50-100 m a byla zakončena kruhovým objezdem, kde se auta otáčely. Hned za kruhovým objezdem byla ještě jedna odbočka na parkoviště. Jediná značka zákazu byla hned na začátku ulice, za tím kruhovým objezdem a ani za odbočkou na parkoviště už žádná další značka nebyla a přesto jsem za toto parkování dostal pokutu. Je možné abych dostal pokutu za značku, která je v protisměru a jeji platnost by měla být vyrušena tím kruhovým objezdem, případně tou odbočkou na další parkoviště?
( pro jistotu přidávám i malou vizualizaci )
Děkuji za odpověď Roháček
rohy, moje odpověď se Vám nebude líbit, ale cituji Vaše slova
těsně před křizovatkou a maximálně jsem mohl dostat pokutu za nedodržení vzdálenosti od křižovatky. Nicméně přišla mi pokuta za zákaz zastavení.
Pak byste věděl, že 5 metrů před křižovatkou je zákaz zastavení. Proto jste dostal pokutu za zákaz zastavení, jak píšete.
Jen bych si dovolil upřesnit. Ten zákaz zastavení platí 5 metrů od hranice křižovatky, tedy před i za křižovatkou. Hranice křižovatky je daná kolmicí, spuštěnou od okraje vozovky v místě, kde končí vjezdový/výjezdový oblouk.
Ty značky o čištění tam jsou cca.deset dnů a vy jste si jich nevšiml a najednou jste pospíchal do práce a najednou jste nemohl zaparkovat někde přímo skoro u vchodu...Porušil jste vyhlášku ( blokujete průjezd dle vašeho nákresu ) a buďte rád,že auto neodtáhli na záchytné parkoviště.To byste platil o hodně víc.Neřešte a zaplaťte.Takových ještě bude.I invalida na vozíku musí přeparkovat při blokovém čištění a nedělá mu to problém.Botička mu nehrozí,ale odtah ano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.