Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1.1 motor a jeho vzdálenost

Od: lil odpovědí: 14 změna:

Ahoj, mám takový dotaz vydrží Citroen Saxo 1,1 30 km vzdálenost? myslím tím tam 30 km a zpátky 30 km? nechci aby mě to to auto nechalo někde v půlce cesty, tak pro to se ptám, děkuji za jakoukoli odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalb*
hodnocení

1x

Určitě vydrží , máme toto úžasné auto také , jako 3-tí do rodiny a jeden čas jsme s ním jezdili měsíčně i 3500 Km , bylo to takto myslím 6 nebo 7 měsíců a úpně bez problémů. Motor je to úžasnej , aktálně s ním jezdíme méně , cca 1500-2000 Km měsíčně a úplně v pohodě bez jakékoli poruch. Jen doporučuji , kupujete do toho motoru jen olej Total a výměna po 10 000 Km + samozřejmě výměna olej. filtru a cca jednou za půl roku vzduchový , , rouzhodně intervaly oleje nepřejíždějte , potom bude motor nesmrtelný.

mot
hodnocení

0x
60km urcite vydrzi. verim ze i nekolikrat.
Trošku hloupá otázka. Co za auto v normálním technickém stavu by to neujelo? My jezdili na jeden zátah Hradec Králové - Mariánské Lázně ve čtyřech lidech a s bagáží na týden s citroenem Ax a ani se nezadýchal.
doplněno 21.08.17 19:17: Ty motory 1124ccm byly snad nejlepší co Franitíci vymysleli.

hodnocení

0x

Vyrobce pocita, ze s timto vozem majitel najede statisice stastnych km..

doplněno 21.08.17 19:01:

Nebo jet radsi na kole..

hodnocení

0x

Ne, motory 1.1 mají životnost jen 50 km, takže zpět už nedojedete ;)

A teď vážně, pokud se nechystáte jet bez chladicí kapaliny, oleje či benzínu a auto je v dobrém technickém stavu, nevidím nejmenší problém, proč by to nemělo ujet. 60 km to je nic, tak málo km najedu možná tak v neděli ;)

lil
hodnocení

díky za Vaše odpovědi ;) Nee opravdu se nechystám jezdit bez benzínu, chladící kapaliny ani oleje :) Jsem začátečník a tohle je moje 1. auto radši se zeptám než se s autem vydám někam pryč na delší vzdálenost, bál jsem se, aby mě to auto nikde nenechalo :)

michalverner

Tohle není snad ani začátečnická otázka.Nějak nechápu jak někdo s takovou otázkou mohl udělat autoškolu.

lil
hodnocení

úplně normálně testy za 100 a jízdy za plný počet a nevim jak někdo může mít tak debilní odpověď *smich*

vernon
Michal má pravdu, je to hodně hloupý dotaz. Každý automobil musí být schopen NEPŘETRŽITÉHO provozu, tedy pokud je v pořádku. I takový krám jako je Saxo.
michalverner

Někdo kdo má 100 za testy a jízdy za plno by se asi neptal jestli auto ujede 60 Km.Se nedivím že je to dneska samá bouračka.

lil
hodnocení

někdy i profík co má najeto přes X desítky tisíc kilomterů nabourá. Sorry za to, že se člověk zeptá, když neví , každý nemůže být chodící encyklopedie... *bum**ee*

rozzum

Nevydrží, chlape, protože žádné auto nejezdí po skalinách, po kterých se chystáš jet!

Jezdi po silnici, po slinici, ale ne po horských hřebenech 30 km tam a 30 km zpět!

Rozum!

hodnocení

0x

S prominutím ale toto je velmi neštěstně položena otázka. Samozřejmě že se může stát stejně jako u úplně nového auta z autosalonu že se po pár kilometrech poserýnkuje.

Jinak synovi jsme vloni v květnu koupili také 106 s motorem 1,1i 40kW (tu slabší jedenáctistovku) rv 1996 s údajným nájezdem 110 000 km,už s ní nalítal přes 20 000kč .Denně najede do arbajtu a zpět kolem 80km.Pro vysvětlení neznalcům P106 po FL (někdy v roce 96 se to lámalo) je identická se Saxem (liší se drobnostma jako jiná př.světla,maska ,nárazník a p. blatníky)

Ještě se myslím liší nástřikem spodku. Saxa na rozdíl od předchůdce AX dost reznou na spodku, byť ostatní části karoserie jsou výborně pozinkované. Peu, používal ještě dodatečný nástřik. Nevím jak 106 ale 206 to měly.
doplněno 23.08.17 06:57: Abych nebyl napadnout, že je to odpověď OFF topic, tím jsem chtěl naznačit aby si novopečený majitel po ujetí té závratné 60km vzdálenosti nechal před zimou prohlédnout auto na rampě a případně ošetřit korozi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]