Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha alternatoru? Alfa 166 2.4 JTD

Od: onnndraaa® odpovědí: 5 změna:

Dobry den.

Bohuzel se vyskytl problem, myslim ze s alternatorem. Zatim jsem se dival jen nahore pod kapotou a podle poslechu. Jel jsem asi 30km sportovnejsi jizdu i do kopcu, motor nebyl vytacen do omezovace, ale asi do 3-3,5 tisic max. Po jizde z casti kde je drazkovy remen pohanejici alternator se zacal ozyvat divny zvuk, jakoby neco rozsypaneho, jakoby neco drho nebo se urvalo uvnitr. Chvili jsem s tim pak jeste jel ale ten zvuk zacal byt silnejsi. Podival jsem se pod kapotu a remenice alternatoru se mi zdala ze se nejak nechveje podle pohledu a toci se normalně rovně, ale pod alternatorem jsem videl jak jsou miniaturni kovove hoblinky, ktere se zacali sypat na spodni rameno. Ty hoblinky měli střibrnou barvu, jak když alobal velikosti třpytek. Potom uz jsem stacil jen najed na podval odtahove sluzby, kdy tesne po vyjeti se zacal uz i deformovat ten drazkovy remen ,napraskla jeho cast a urval se jeden ten prouzek v jedne casti remene. Bude asi skoro 100 procentni ze je zavada v tom alternatoru, asi volnoběžka? Takze by to chtelo novy altik, nebo bazarovy nebo repas? A novy remen. Zatim jsem jeste nemel cas to poradne zkoumat. Tak o problemu vim jen tohleto. Dekuji Hezky den.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a co přesně chceš vědět.. jaky alternator, to zaleží na tobě.. pokud je v haji volnoběžka tak komplet repas kolem 2,5tis.

hodnocení

Zajimalo me jestli by to bude urcite podle toho projevu jak jsem popsal tim alternatorem? Aby to nebylo necim jinym, co by az pak ten alternator mohlo poskodit. Ale asi to bude teda tim samotnym alternatorem.

pokud jsi si jisty že se ty špony sypou z altiku tak je to ono.. mohla se před tim poškodit volnoběžka

hodnocení

Asi to bude ono teda. Driv jsem si jeste akorat vsiml. Kdyz jsem jel ve vedru a ujel asi 20km tak se ozyvalo takove ševelení. Pri kratkych trasach to nedelalo. Tak se to ted uz asi nejak pretizilo a odeslo.

to ševeleni dělavaji ložiska v altiku nebo ložisko v napinaci kladce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]