Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je auto vhodné pro začátečníka

Od: travissmith* odpovědí: 50 změna:

Zdravím. Mám čerstvě řidičák a taky mě uchvátil YouTube jak už to u mé generace je našel jsem kanál Američana Travise Smitha který se zajímá o pickupy značky Dodge RAM . Co je ale horší je, že jsem začal přemýšlet o tom, že bych si koupil stejné auto. Táta mi řekl, že na auto mi dá 250 000kč, protože nechce abych si koupil nějaký schnilý sráč, ale o tomhle jsem mu ještě neřekl, ale budu muset. Měl by jsem zájem pouze o Dodge RAM 2500 s 5.9l 183kw cummins turbodiesel 1994-2002 první generace se mi líbí nejvíce. Jaký je tedy váš názor na toto auto, už jsem našel 2 inzeráty, které se mi líbí. Do obrázků vám dám co by jsem chtěl udělat s autem.( V obrázcích auto Travise, Dodge RAM 2500 1999 cummins)

Je auto vhodné pro začátečníka
Je auto vhodné pro začátečníka #2
Je auto vhodné pro začátečníka #3

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Že to není auto pro začátečníky už víš.
Že to nechceš slyšet, to zase víme všichni tady.
Jen tak na okraj, vcelku bych se divil, kdyby byly takovýhle kola napsaný ve velkým techničáku. Protože kdyby nebyly a dal by jsi je tam,jezdil by jsi do prvního zastavení četníky. Oni jsou na takovýhle úpravy vcelku dost háklivý.

Jen tak na okraj, vcelku bych se divil, kdyby byly takovýhle kola napsaný ve velkým techničáku.

No, to asi opravdu v TP napsané nejsou..Ale zase na to auto jdou po menší úpravě nasadit pásy z tanku..a to se pak radikálně zvýší průchodnost terénem. Dělová věž může následovat v další fázi tuzingu:)

travissmith*
hodnocení

Myslíte, že bych podobné gumy nezapsal třeba do vyjímek?

Výjimku úřad napíše, pokud máte lejstro od výrobce a když bude splňovat určité parametry... dle foto bych souhlasil s názorem, že tam nedá nikdo oficiálně.

kola pro dodge ram - sbazar.cz/...

skoro za hubičku - mírně jetá - hurá pro ně.

hodnocení

1x

Papá Vám dá 250tis...auto pro začátečníka..

No, jsou teď horka..úpal řádí..a třeba za to ani nemůžete.

S touhle krabicí by se blbě parkovalo i zkušenému řidiči autobusu.., natož někomu, kdo má ještě ŘP s nezaschlou barvou razítka. Motor 183kW bude pro začátečníka opět lahůdka..

Ale možná jako model 1:43 na dálkové ovládání, by to pro začátečníka mohlo být OK.

travissmith*
hodnocení

Neházejte všechny čerstvé řidiče se silným motorem do jednoho pytle. Nejsem jako moji vrstevníci, proč myslíte že jsi chci koupit tohle? Kvůli to,že se mi líbí a taky to auto má cca 3 tuny, takže nějaké koníky potřebuje. Kdybych chtěl být mladý závodník s čerstvými papíry tak si koupím oblíbenou E46 nebo A6 alespoň s 3.0 a zabiju se u prvního stromů.

majsterjoe*

Je úplně jedno jak moc si po absolvování autoškoly věříš. Ale pokud nemáš dostatek zkušeností s řízením takového kolosu, tak to opravdu pro začátečníka není.

bony*
hodnocení

1x

Tohle je auto pro americké rednecky, kteří si na tom tahají vercajk a vše možné, rozšířené třeba mezi fachmanama co dělají po stavbách nebo mají nejrůznější osobní byznysy. Také spotřebou odpovídá US cenám kde je benzín podstatně levnější než u nás při násobně vyšších platech, a také jejich širším silnicím kde tam kde projedou za den víc než 3 auta už mají 2 pruhy po obou stranách. Tohle má navíc ještě zasklenou zádel takže už úplně postrádá smysl, auto akorát tak pro nějaké lumbersexuály. V městském provozu s tím budete furt někde šprajcovat.

travissmith*
hodnocení

Podívejte se laskavě na dnešní Ameriku a nežijete v iluzi. Děkuji

bony*

...říká travis co viděl auto na youtube :D ...9 let jsem tam žil, do r.2012, a to píšu jako člověk co má us auta rád, ale k nám bych si tohle nevzal.

travissmith*
hodnocení

No tak to jste žil na jihu nebo nějaký prdeli, tak podle toho neposuzujte celý státy. U nás vesnice, město s 30 000 obyvateli a Praha taky není to samé. Taky jsme byly v USA před 2 lety a není to takové jak to popisujete takže ...

davidc

Právě na Jihu a na venkově tyhle auta nejvíce jezdí. Ve velkým městech už tyhle auta odsuzují a neberou.

aa*
hodnocení

1x

A no co se tu teda ptáš? Ty řikáš že je to pro tebe to nejlepší tak si ho kup.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Toto auto není pro začátečníka v řízení. A kdyby ano, tak jedině na opuštěné dálnici, kde nepotkáte celý den živou motoristickou duši.

Máte z čeho financovat provoz?

travissmith*
hodnocení

Ano mám, chodím po brigádách a někdy dělám u táty. Průměrná spotřeba je 15l, ale dá se i za dvanáct a nejlevnější pov. Ručení je cca 7300kč což bych si z brigády za rok našetřil. Informace mám z Dodge RAM fóra.

krtek66

15l/100km? bych nechtěl ani zadarmo...kolik to má nádrž?...ujedeš 50km a budeš muset zase k benzínce...jak už se tu psalo...TOHLE NENÍ AUTO PRO ZAČÁTEČNÍKA!*dril*

travissmith*
hodnocení

Normální objem 98l + rezerva takže celkem 121l na což při průměrný spotřebě bych ujel 806km, ale jak říkám 15 je průměr při 12ti litrový spotřebě bych ujel 1008km. To mi vůbec nepříjde málo.

nikdo*

Tři tuny a 5litrový motor? Zapomeň na 12, nebo 15l. Do 20 se určitě nevejdeš.

doplněno 17.08.17 18:36:

Ptáte se na náš názor. Tak vám říkám, že to žere "jak tank". Nic jiného. Naložte s tou informací podle libosti.

Já za to nemůžu, že to berete jako když vám rozmlouvám hračku.

travissmith*
hodnocení

Tyhle údaje mám z Dodge RAM fóra od chlapů co s tím jezdí i bez LPG. A vůbec tady na to se neptám.

travissmith*
hodnocení

Vy jste v tom ani nevěděl mám to od těch chlapů co to auto mají co na tom nechcete pochopit. Na tenhle názor jsem se neptal, protože spotřebu vím.

Zkuste se mrknout na náhradní díly, které bude nutné pravidelně měnit. Nejen filtr, ale třeba brzdy, výfuk, tlumiče, hlavně pneumatiky...

Když vidím, jak má někdo auto původně za milion a na něm jsou Vraník original... to je mi pak auto k smíchu a jeho majitel k pláči.

Povinné ručení může být podle typu vozu, mládí řidiče, bydliště,... no možná se dostanete na tuto částku... ale osobně bych si tipnul přes desítku... K autu nad 150tis pak sluší i HAV pojištění - to je dalších 10-15tis. na rok.

doplněno 17.08.17 16:22:

Je jedno, jestli koupíte Dodge nebo jinou značku -každé auto chce servis. A neznám nikoho, kdo by prodával auto, protože právě udělal generální opravu všeho.

Ty pneumatiky můžete mít kus za 5000,-. Počítejte na 30-40tis km bude sada pneu. Pokud budete potřebovat letní-zimní, pak vlastně dvojnásobná částka.

Palivo, pokud ho nebudete dostávat zdarma, bude oněch 120litrů za 30kč - tj. nádrž za 3600,-Kč. Počítáte s tím? Motor bude potřebovat výměnu oleje - to není jako 3,5 litru u felicie...

Než budete investovat do úprav a tuningu, narvěte všechno do bezpečnosti - brzdy, elektronika, pneu... Pak zajistěte výdrž motoru - nikdy netankujte šméčka z tankONO a podobný materiál. Jen aditivovaná paliva (já tankuju jen na benzině a eurooil).

Přes veškerou snahu se vám za čas stane, že rupne spojka, urve se lanko nebo povolí nějaká prachovka. Jestli vám to tatíček zaplatí, pak směle do toho. Ale do většího města s tím asi není dobré jezdit. O parkovaní ani nejde... spíše o bezpečí ostatních.

doplněno 17.08.17 18:14:

Tak ONO nezáleží dost možná ani tak na konkrétním dodavateli jako na provozovateli dané čerpací stanice... ONO v mém okolí bylo jedno, velmi negativně hodnoceno a zavřeno. V Brně jsem jednu znal, ale tam mi nedoporučovali tankovat jiní...

Za případnou hanu této značky se můžu omluvit, ale doporučovat budu rozhodně jiné. ;)

travissmith*
hodnocení

Na autě chci dělat hodně úprav, takže budou nové brzdy, výfuk, náplně, filtry, kola a auto zvednu rozvody dělat nebudu tento motor má rozvod ozubenými koly žádný řetěz nebo řemen. Některé díly tak drahé nejsou, ale jiné zase jo jako u každého auta. A určitě si nechám pojistit i přední sklo nové přes 10 tis.

To s povinným ručením si děláte legraci nebo to myslíte vážně? Jem tak z legrace jsem sjel PR pro svýho syna -na P106 1,1i 40kW by největši (u alianz) platil k deseti tisícům. nejdražší co jesm počítal v případě Xa s 3,0i V6 by bylo pro něj jen 2x dražší než má pežotíka. Hrubě přes dvacet tisíc.Takže o nějakých 7,5 tisících na PR zapoměň teda pokud bude psané na Vás jako začátečníka!

doplněno 17.08.17 17:01:

Trošku OT pro Jmlc .Kolego ty opravdu myslíš že na ONO se prodává špatná nafta a benál? Zapoměň na to a dáp prosím nešiř tyto pomluvy.Co u nás otevřeli ONO tak má Xantie s výjímkou na cestách, nikdy neviděla jiný benál než od ONA. a s naftou znám hejno lidí co tam tankují,od nových medvídků po staré dehtové feliny,od loňského prosince taky do HDí,předtím necelý rok,teda celou dobu co jsem ho měl a skrze xantii prodal (p405GRD) ,když nepapkal fritovací olej,tak naftu také jen od ONO!Vždy bez problémů !

mire*
hodnocení

0x

Nedejte se odradit a tohle auto si pořiďte. Když se naučíte jezdit v běžném provozu s tímhle, tak už potom zvládnete cokoliv.

To auto má naprosto optimální parametry pro každodenní, hlavně městský provoz. Nedejte na rady ostatních, zkušenosti jsou stejně nepřenosné.

travissmith*
hodnocení

Já si myslím to samé. Když si pořídím tohle pak západními s čímkoliv, ale kdybych si pořídil malé auto, tak zkušenosti pak k tomuto obrovy nebudou žádné.

Auto pro začátečníka to skutečně není. To ale nechcete slyšet, spíš mám dojem, že potřebujete demonstrovat, na jakou káru máte, nebo nemáte ale chcete mít. Samozřejmě, jestliže berete auto jako nafukovač ega, nebo prodlužovač péra, tak je to vhodná kára. Ale po praktické stránce stojí za prd. Když už pominu, že auto na fotkách je přepadené nějakým ,,tuzerem´´ tak o spotřebě jste byl informován. K tomu si jen dovolím poznamenat, že ani náhradní díly nebudou v ceně a dostupnosti bůhví co. Navíc začátečník mívá často problém s odhadem rozměrů auta - to se netýká jen parkování, z toho jsou jen šrámy na plechu, ale zrovna nedávno jsem byl u nehody na dálnici, kdy ve zúžení jsem já projel levým pruhem s dodávkou, za mnou se nevešel hošík ,,vostrou´´ VRS Fabií, prvně štrejchl kamion, to ho hodilo do betonových svodidel - a vymalováno, dálnice stála. NAŠTĚSTÍ jsem byl na té správné straně - za havárkou, takže jsme hošana vytáhli a pak jsme odjeli prázdnou dálnicí... Ten RAM je totiž dost těžko čitelný, moc z toho není vidět při couuvání a navíc z tohoto trčí kola jaxviňa - ty by šly do kopru už jen o obrubník.

Prostě řečeno - každý máme nějaký požadavky / představy o autě. Já preferuju hlavně spolehlivé a praktické auto, beru ho jako pracovní prostředek - třeba jako gola sadu. Prostě potřebuju, abych dojel z bodu A do bodu B.

Pokud se Vám bude dobře jezdit RAMem, proč ne. Mě se taky líbí velký auta, za život jsem už řídil kdeco, díky vojně i docela slušné kolosy s velmi ,,zajímavou´´ spotřebou - ZiL, Ural, KRAZ, AV15 a pod. Dobrý - jezdilo se s tím fajn, ale to už jsem měl něco najezděno s osobáky i dodávkami, Avií atd. Zkušenosti bych doporučoval získávat spíše s normálnějším autem, pak přejít na něco takovýho, jako je RAM

travissmith*
hodnocení

Jako honění ega to neberu s tím bude mít problém někdo jiný... prostě se mi líbí velký auta nejlépe americké výroby, když budu pokračovat motorem Cummins určitě znáte jeho výdrž odolnost. Viděl jsem i nájezd 2000000km je to prostě motor z náklaďáku a pak taky ta image auta. To prostě není vochcáfka z který jsou tady všichni paf :o

mire*

No moc jste mě nepochopil, vy si tímhle autem hlavně pohladíte vlastní ego. Co se týká provozu, tak se naučíte prd. Naučíte se akorát bezohlednosti k ostatním, protože vy přece s tou velkou károu musíte mít vyjímku, protože s tím budete všude vyčnívat a nevejdete se ani na parkoviště.

travissmith*
hodnocení

Mám rád americké trička. Auta mám od malá jako koníček a věnují se tomu už od 10ti. Co je nepochopitelného na tom, že chci tohle. No jo prostě Česko jak nemám škodovku nebo Dácii tak jsem machýrek a zloděj a nedej bože když je auto z Ameriky to se tady ozve kdejakej rudej zpíčene* mozek achjo

travissmith*
hodnocení

Místo trička tam mělo být trucky.

Trošku se hošánku mírni s výrazy-být můj syn , tak i přesto že je mu 24 tak bych jej za ty slova ,cituji :"rudej zpičene+ mozek" přehnul přes koleno a naflákal mu na zadel! jen tak mimo a na okraj.

Jinak nikdo Ti nezávidí že si chceš jako začátečník koupit takový velký auto,jen Ti každý píše že NENÍ vhodné pro začátečníka ,nebo se neptej na radu když stejně nechceš slyšet pravdu ! Prostě ber to jako fakt!Vyjezdi se na normálném autě a pak si klidně za zábavou ,na výlety a třeba i na každodenní ježdění kup třeba VT72 nebo Tatru 813 8x8 nebo i ten Dodge RAM a klidně i toho nejvýkonnějšího. Ale opravdu začni od normálního krapet menšího auta,klidně třeba od Superba nebo oa stejné velikosti!

rizzlah*
hodnocení

0x

Kupte si Punto, je levné, málo žere a díly jsou taky levné.

hodnocení

0x

Pro začátečníka velmi bezpečné auto, horší už je to pro ostatní účastníky silničního provozu.*cert*

travissmith*
hodnocení

Tak všem děkuji. Předvedli jste tu "výkon" co jsem očekával , ale i neočekával. Berete to jako tak, že si skutečnost nechci připustit NE pouze jsem vám odpovídal a snažil jsem se všem. Jen nemám rád takové lidi (pár jich tu je) co vůbec neodpověděli na můj dotaz přímo nebo se pustili do věcí, které už vím a hodnotili to jako blbost ( pov. ručení, spotřeba), ale těm co odpověděli přímo děkuji.

dusger*
hodnocení

0x

travissmith: Pokud by jsi napsal, ze s tím chceš např. nahánět dobytek na pastvě či za tím tahat malý bagr, nebo tak něco, tak pochopím. Ty ale píšeš- "taky ta image auta. To prostě není vochcáfka z který jsou tady všichni paf :o". Takže ty pohrdáš ostatními řidiči a chceš se nad ně povyšovat. Podle mě jasné honění ega, svědčí o tom i tvůj jasně zbytečný dotaz tady. Nebo co jsi čekal, že se dozvíš?

travissmith*
hodnocení

No, opravdu jsem nečekal takový nátěr toho typu co tady vidíte. To nepochopíte, že někdo má rád jiný auta než škodovky? Já jimi nepohrdám, ale abyste to pochopil neskutečně mě nasralo jak mi tady všichni nutí škodovku. Nevím jak vy, ale já než si něco koupím zvlášt první auto s někým poradit. Takže to shrnu jo když jsem mluvil s mámou říkala mi oktávku, kluci melou co si koupí samozřejmě škodovku. Šel jsem dokonce sám se podívat do bazaru, co myslíte, že mi vnucovali jako první? No škodovku Mě už tady škodovku znechutili, tím to je.

A rodičům jsi už o tomhle autu řekl? Záleží hlavně na jejich názoru...

doplněno 17.08.17 23:14:

A našel jsi inzeráty pod těch 250 000,-?

travissmith*
hodnocení

No právě, že ještě ne nevím co na to řeknou. Ale mám něco vyděláno z brigády, takže bych auto uživil a místo v garáži by taky bylo.

Tak si kup hůndaja, vedle něho je škodovka tááákhle malinká*smich* A nebo: určitě dostupnější díly,servis... a dojem taky uděláš

Je auto vhodné pro začátečníka #4
travissmith*
17.08.17 23:09
hodnocení

.

majka53*
hodnocení

0x

Není začátečník jako začátečník, ale já bych ho asi jako první auto nezvolila, případně si nejdříve vyzkoušet ho řídit v reálu, pokud by byla ta možnost. Příjde mi to jako tank a ne auto :). Je dost silné, široké, těžké. Ale záleží jak se na to cítíte, aby to nebyly pak vyhozené peníze.

travissmith*
hodnocení

Možnost bohužel není a pokud by se mi nelíbilo tak jde zase prodat.

danys*
hodnocení

0x
183kw? S tím budeš vozit babku s dedkem na hřbitov? V tomhle autě to bude líný, vybral bych něco jinyho

radajz*
hodnocení

0x

Nepotěším tě, ale pro začátečníka to moc vhodný není. Tím nemyslím to, že je to na tebe moc silný. Má to velkej motor, ale žádnej závoďák to není. Třeba zrychlení je absolutní nuda. Ono to má hlavně krouťák. Spíš jde ale o to, že pokud nemáš zkušenosti nebo talent, tak jakýkoliv parkování pro tebe bude utrpení. Tyhle auta mají malej rejd a k tomu jsou to velký krávy, což je naprosto děsná kombinace. Do našich podmínek a začátečníkovi absolutně nedoporučuju.

zelenydabel*
hodnocení

0x

Hele, já mám taky nějaké koníčky a ty koníčky neco stojí. Prvně si ale odpověz sám, zda chceš aby ti takové auto, které si budeš opečovávat, ti někdo na parkovištích v ČR odřel. V našem městě je chlap který vozí Ameriky a má o něco silnější a větší Dodge než chceš ty. Výsledek je ten, že do města s ním jezdí jenom někdy. Spíše vůbec. Raději ho vezme do terénu nebo provětrat na vyjížďku. Podívej se, co kolem jezdí a jak se parkuje u kauflandu, ve městě. Někdy lidi vylézají a dávají bacha a jindy přijede celá rodina a na plno otevřou dveře na všechny strany. Výsledkem jsou dvě poškozená auta(nepočítám jejich). A je jedno jestli nová nebo stará.

Ty píšeš, že máš tento druh aut rád. Super, každý máme nějaké auto rádi ale doporučím koupit japonce. Zjistíš totiž jednu podstatnou věc. Minimum oprav. Jezdil jsem s různými druhy Hiluxů a mám i teď jednoho soukromě a neměnil bych. Ale rozhodně jej nevyužívám do města. Na to jsou jiné auta.

Druhá podstatná věc, jsou náklady. Musíš si spočítat kolik chceš vrážet do auta. K čemu to auto chceš a zda-li máš na provoz. Brigády jsou skvělá věc a je super že nějakou máš. Je hodně lidí, kteří se nechají živit i ve svých 30-letech. Taky je fajn že tě zajímají auta a hrabeš se v nich. Rozhodnutí zůstává na tobě ale až se něco pokazí a zjistíš že musíš vyplatit dvacet tisíc a do toho benzín a jiné, tak pochopíš, že na takové auto potřebuješ plat. Jinak se ti po čase zhnusí a prodáš ho. A to bys určitě nechtěl.

Ještě jedna podstatná věc. V Americe mají jiné šíře silnic a parkovišť na svá auta. A taky mají jiné ceny pohonných hmot. Znám i jednoho, který má Hummera 2 a má v ní plynovou nádrž. Provoz je totiž drahý a hlavně až si spočítáš, že ty peníze, které se brzy vyšplhají do závratných výšin, jsi mohl použít jinak, investovat jinam, tak budeš naštvaný.

davidc
hodnocení

0x

Proč se ptáš, když na to auto "máš" a nic jiného si poradit nenecháš? Z mého pohledu bych si nekoupil hned po autoškole tak velké auto. Vzhledem k našim silnicím je to trochu monstrum a měl by jsi ve městech problémy projíždět. Jinak je to o zvyku. Taky jsem neměl zkušenosti s velkými auty. V autoškole jsem drandil s pandou a hned po autoškole jsem měl možnost jezdit ve velkém transitu. První dny to bylo těžší a měl jsem problém hlavně s parkováním pozadu. Po týdnu až dvou jsem měl už celkem přesnou představu o velikosti auta a neměl jsem problém zajíždět s autem tam, kam si netroufnulo 50% ženskejch.

Je to odvážnej nápad, ale co... pokud ti to rodiče zaplatí, tak proč toho nevyužít. Osobně bych určitě šel do něčeho jiného. Za tu cenu se dají sehnat zajímavé auta se silnějším motorem a charakterem. Myslím si, že tě to během nějakého času omrzí až zjistíš jaká kasička to může být. I s malým nájezdem dáš okolo 3000,- měsíčně za benzín a to budeš jezdit jen do školy/brigády. S průměrným nájezdem to bude spíš okolo 5 až 6 tisíc, protože někdy tě to trochu vezme a zašlápneš ten pedál až na zem. O motor bych se nebál. Každopádně pochybuji, že ti tu úřady schválí takové úpravy podvozku a kol. V Americe, především v pár státech je to jedno. Tam stačí, že to jezdí a nic víc, ale u nás je to jinak.

Každopádně máš beztak na 99% vybráno a rozmluvit ti to může akorát táta, který ti to zaplatí.

travissmith*
hodnocení

Na YouTube mi přijde, že výkonu mají dost dyť taky mají 800Nm

podívejte na celé video jak jede a ta rychlost na budíkách je rychlost v km, ale ještě o tom všem popřemýšlím

fik
hodnocení

0x

Chápu že se ti auto líbí,ale pro začátečníka zcela nevhodné. Spotřeba která tě sežere,těch 12 litrů bude pokud s tím pojedeš s babkou aby se jí nerozbily vajíčka,jinak to bude o dost víc. Auto hrozně velký,nejsou tu na to parkovací místa,většinou zabereš dvě,těžký na manévrování,těžký na couvání,jako začátečník pokud nemáš řízení opravdu v krvi,je brzy někde odřeš. Není zde těch aut moc,z toho plyne nedostatek levnějších náhradních dílů a obtíženější servis. Chceš dělat úpravy jako jsou brzdy apod? Máš na to peníze? Na takový velký auto může stát jeden sportovní kotouč klidně 15 tisíc ani nemrkneš a kde máš další věci.

Je to pěkný auto a po těch downsizignech je na ten motor pěkný podívání a pěkný pomyšlení to vlastnit,ale držel bych se při zemi,podle mě to finančně neutáhneš,leda bys vydělával desetitisíce

hodnocení

0x

Zaujala mně tato vaše odpověď na otázku jak budete provoz financovat a nevím,zda jí dobře rozumím : ,,Ano mám, chodím po brigádách a někdy dělám u táty. Průměrná spotřeba je 15l, ale dá se i za dvanáct a nejlevnější pov. Ručení je cca 7300kč což bych si z brigády za rok našetřil,, Vy si jako za rok ušetříte pouze 7300,- na to povinné ručení? To snad ne? A povinné ručení za 7300,-? Při skoro 6-ti litru?Bez bonusů? Tomu těžko někdo uvěří. Nevím kde pracujete nebo spíše ještě studujete,ne? Jen tak mimochodem,jaké auto má váš otec? Takové auto,absolutně nevhodné pro začátečníka a na naše silnice už vůbec ne.
l

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]