Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posilovač řízení

Od: vojjkuku odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám Opel Meriva, r.v. 2004, 1.7 CDTI...stává se mi během jízdy, že se mi najednou vypne posilovač řízení. Pokud zastavím, vypnu motor a znovu nastartuji, vše je v pořádku a opět funguje. Někdy mi to udělá třikrát za den a někdy o tom zase třeba dva týdny nevím Někdo nějaký tip, co by to mohlo být?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vaše auto má elektrický posilovač řízení. Takže bych především zajel na diagnostiku, ta závada by se na ní měla ukázat.

doplněno 16.08.17 15:28:

@mara21: Myslím, že mluvíš o hydraulickém posilovači, který Meriva nemá.

hodnocení

0x

Zdravím,je dost oleje v posilovači řízení,nebo odchátzí snímač úhlu volantu. ;)

doplněno 16.08.17 15:54:

Ajo,já sem si to zpletl,protože já mám opel astra g a tam je hydraulické.

vojjkuku:Neodpojíl sis akumátor?Jestli jo,tak pak se to musí napojít na diagnostíku a nastavit se musí řízení.

Teda kalibrovat řízení po každém odpojení autobaterie, tak tomu říkám technika. Neudělali soudruzi z NSR nějakou chybu?

majcoo
hodnocení

0x
Serco bude elektro hydraulicke.. to znamena ze olej tam ide ale neni tlakovany mechanicky remenom ale elektricky riadacou jednotkou..takze je tam snimac uhla natocenia volantu..tento snimac signalizuje kedy volantom pohned a vtedy da pokyn rj cerpadla k vzponutiu.. niekedy sa stane ze rj proste odide a tak isto moze byt vadny snimac uhla volantu..skusil by som pozriet hladinu oleja v nadobke ci tam aj olej vobec je..ak je a tak ako ma tak uz len diagnostika.. myslim si ze o kalibrovani to nebude..snimac je nutne kalibrovat myslim len pri vymene snimaca pripadne u astier alebo vectier vymena cim modulov..neviem aky typ smeroviem mate priklad vectra ma elektronicke teda ak je zly snimac alebo zle nakalibrovany tak dokonca ani nevypina smerovky..
doplněno 17.08.17 18:16: Este dodatok..skus pozriet ci ti pri toceni volantu nejak extremne nestahuje svetla..pripadne celkove napatie ...tieto posilovace to robievaju ale ak to je moc pripadny pokles napatia je velky, tak pravdepodobne snimac bude vadny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]