Nejste přihlášen/a.
Zdravím a obracím se na širokou veřejnost s tím, zda-li někdo poradí, jaký vůz by byl vhodný pro dosti vysokého člověka.
Měřím 200 cm a mám extrémně dlouhé nohy. Hledám vůz pro mě a moji rodinu. Dá někdo tip na takový vůz, do kterého se si sednu sám za sebe? Momentálně mám Mondeo MK IV, ten by i vyhovoval. Druhou věcí je motor - rád bych atmosferický benzinový 6-8 válec s nepřímým vstřikem (případná možnost přestavby na LPG). Najezdím 30-35 kkm ročně, 90% času sám. Nechci auto na "machrování", ale spolehlivý vůz. Dříve bylo Mondeo MK III 2,5 V6 - tam byla velká spokojenost, bohužel odešlo těsnění pod hlavou a šlo ven. Naftu už nechci, důležitá je pasivní bezpečnost.
Děkuji. Chorche
Superb II
když dam sedačku uplně dozadu, vzadu je furt spousta místa na nohy. Sám mám dlouhé nohy a tolik místa na nohy sem taky jen tak někde neviděl...
JJ,Superb II mě samozřejmě napadl, ale troskotá to právě na tom motoru - jaký benzín?Turbo nechci, tedy připadá v úvahu jen 3,6 V6 jakožto přímovstřik..Ale zase by se sehnal méně jetý než nějaký vylítaný nafťák..
Hraju si s myšlenkou pořídit i druhé jiné auto, prostě něco malého svižného (pokud se poskládám) na ty jízdy, kdy jedu sám a nepotřebuju, aby se za mne někdo vešel. Ale to je zase o tom najít malé auto pro velké nájezdy. U nových vozů nějak moc nevidím to pravé. Jak by asi vypadala třeba fabie 1,0 po 100 tis?
Dodge Magnum 3.5 V6 , Nissan X-Trail 2.5, Volvo XC90 4x4 3.0 V6
je to o vašich penězích... jen si vybrat ... Já tam vidím dlouhán=SUV
ony sedany a liftbacky se mi zdají pro dlouhána blbé v tom, že do nich lezete jako do tanku... po prvním projetí v xsara-picasso jsem musel uznat, že posezení vyššího posedu je velmi příjemné... Taková toyota RAV4 nebo podobné typy jsou prostě káry s pohodlím a bezpečné... jenže motorizace 2,5 V6 apod - to je problém ... nedávno prodával nějakého třílitra jeden známý - ale ty staré káry se při poruše někdy nevyplatí opravovat... Do auta za 60tis narval během roku dalších 60 a pak ho nabourali.
Nu, já měl z donucení pár týdnů půjčené Citigo. Na doraz vzadu jsem sice byl, ale sedělo se příjemně i delší cesty. Faktem je, že požitek z akcelerace si člověk neužije, ale zase jsem jezdil v pohodě za 4,7 litru a to jsme nebyl louda - ono co můžete dostat z 1,0 tříválce 55 kW. Ale ani na dálnici nebyl problém jet předpisově.Jen..nikdo se dozadu nevejde.
V Dodge Magnum jsem neseděl, ale napadlo mě taky, jen mám obavy, že to není až tak tuctovka a nevím, jaká je spolehlivost.A tady jsem tedy pokukoval po té variantě 5,7 . SUV ne, pro mě zbytečné, nevzhledné, byť v některých kusech místa může být dost, spíš bych se držel klasiky - klidně jen sedan, či kombi. Nabízí se Mazda 6 2,5, ale benzínové mazdy sehnat, to je nadlidský úkol, na novou to není, i když bych rád.Ale děkuju za názor.
No, faktem je, že pro "publikum" je asi celkem zábavné sledovat, jak se snažím nasoukat do jakéhokoliv auta. To, že si "prckové" sedají tak, že strčí pod volantem pravou nohu do vozu, pak si sednou...to je pro mě nereálné. Prostě hezky nejdřív se musím posadit do sedačky s nohama venku, posléze prokličkovat nohama pod nástrahami volantu a středových panelů a pak konečně jakžtakž sedím. Vystupování dost podobná "ptákovina"..ale co, sranda musí být. No, přesně, mondeo 2,5 V6 jsem dal pryč, protože bylo neekonomické ho opravit..škoda ho.Ale budu hledat, zkoušet a vytáčet pány v autosalonech a bazarech dotazy, které super auto mi doporučej..
No, já měřím 205 cm a za volantem trávím dost času - ročně najedu přes 100kkm. Nejvíc služebním Peugeotem Partner r.v.2016 - ten mi velmi vyhovuje - je to asi jediné auto, kde mám ještě místo nad hlavou a mohu si tak pounout sluneční brýle na temeno hlavy Ovšem Peugeot má 1.6HDi - je to podle mě velice dobrý motor - ale když prahnete po benzínu ...
Soukromě mám Hyunai Santa Fe r.v. 2008 - před ním jsem měl Mondeou Mk.3 - proti němu je Huňády pohodlnější, každopádně se do něj podstatně lépe leze. Ale i to mám v naftě 2.2CRDi.
Superb občas proháním taky, když jedu do Itálie tak mi ho půjčují - asi líp reprezentuje, či co Ale je to pro dlouhány pohodlné auto, mě osobně trošku nevyhovuje DSG, ale to je subjektivní. Ale i to je v naftě, naopak velkošéf má v Superbu právě onen zmíněný 3.6 benzín - a musím říct, že mě vyhovuje spíš ta nafta. Ten benzín jede velmi dobře, má to zátah jako hrom - ale furt to má nějaký problém - není to zrovna spolehlivý motor a žere snad i trávu kolem silnice .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.