Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím vás o radu. Mám problem s autem, že se mi začala zasekávat kladka. Chvilku po nastartování je to vícemeně v klidu ale pak začne pískavy zvuk a vidím že se tahle kladka zasekává. Přikládám fotku té kladky, je to ta největší..myslím. Auto mám Fiat bravo 1.6 16V r.v. 1997. Děkuji za odpověď.
To není kladka, ale řemenice kompresoru klimatizace. Uvnitř té "kladky" je elektromagnet, který zapíná a vypíná kompresor. Vada může být v kompresoru, součástech elektromagnetu nebo v uložení samotné řemenice, na dálku neumím určit. Doporučil bych odborný servis.
@cool55623: Ta řemenice má svá vlastní ložiska, nejspíš bude "v čudu" jedno z nich (možná je tam jen jedno). Bez demontáže to neumím určit. Pokud jsi technicky a manuálně zdatný, můžeš to zkusit rozebrat a to ložisko vyndat, prohlédnout a popř. vyměnit.
Když není zapnutá klimatizece, tak elektromagnet nic nedělá a kompresor se netočí. Takže bych to viděl na to samotné ložisko řemenice.
Taky může být rozsypaná ta elektromagnetická spojka a tím pádem se to může zasekávat. Rozebrat to doma samozřejmě taky jde.
A šlo by to nějak opravit doma jak se říka na kolenu? Rozebrat, vyčistit nebo něco takového? A ještě mám otazku, proč se to zasekává, to protože by ten klimakompresor byl zaseknutý, proto se to netočí tak jak by mělo?
nějak si to neumím přestavit jak se to zasekává (drážkový řemen pak klouže po řemenici?), ale jestli se to opravdu zasekává, tak bych nic neopravoval na koleně a koupil jinej kompresor za pětikilo z inzerátu.
i tak se může stát. zatím jsem to slyšel poprvé, že se to někomu stalo, tak to beru jako náhodu.
zdělej řemen tak že povolíš napínací kladku a pak skus zatočit tou řemenicí a uvidíš,podle mě to musí vyměnit mechanik,protože pokud odšroubuješ klimu tak ujde napln a ta by se měla odsát.jestli chceš ušetřit tak kup kratší řemen na auta bez klimy a nech klimu at je kouslá-to je nejednodušší řešení-pokud teda nebude zavaet v dráze řemenu-což by neměla jestli je bokem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.