Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasekáváni kladky u motoru auta

Od: cool55623 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím vás o radu. Mám problem s autem, že se mi začala zasekávat kladka. Chvilku po nastartování je to vícemeně v klidu ale pak začne pískavy zvuk a vidím že se tahle kladka zasekává. Přikládám fotku té kladky, je to ta největší..myslím. Auto mám Fiat bravo 1.6 16V r.v. 1997. Děkuji za odpověď.

Zasekáváni kladky u motoru auta
Zasekáváni kladky u motoru auta #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Neznám motory Fiatu tak jen trocha teorie. Většinou odchazi napínací kladky které se pohybují v cenách kolem 300.- takže se nevyplatí řešit nějaké mazání a rovnou to vyměnit. Dražší problém bývá vodní pumpa ale tam se taky nevyplatí řešení dlouho odkládat protože když se pumpa zadře tak motor uvaříš a oprava vyskáče rázem na tisíce. Třetí věc kterou řemen pohání a která často skřípe je alternátor. Tam se dá vzhledem k jeho ceně o nějaké repasi uvažovat. Nechat ho vyčistit a vyměnit ložiska nestojí zpravidla víc než třetinu ceny nového dílu.
doplněno 15.08.17 12:37: Aha tak Satam byl rychlejší a přesnější ..

hodnocení

1x

To není kladka, ale řemenice kompresoru klimatizace. Uvnitř té "kladky" je elektromagnet, který zapíná a vypíná kompresor. Vada může být v kompresoru, součástech elektromagnetu nebo v uložení samotné řemenice, na dálku neumím určit. Doporučil bych odborný servis.

doplněno 15.08.17 13:15:

@cool55623: Ta řemenice má svá vlastní ložiska, nejspíš bude "v čudu" jedno z nich (možná je tam jen jedno). Bez demontáže to neumím určit. Pokud jsi technicky a manuálně zdatný, můžeš to zkusit rozebrat a to ložisko vyndat, prohlédnout a popř. vyměnit.

Když není zapnutá klimatizece, tak elektromagnet nic nedělá a kompresor se netočí. Takže bych to viděl na to samotné ložisko řemenice.

doplněno 15.08.17 13:16:

Taky může být rozsypaná ta elektromagnetická spojka a tím pádem se to může zasekávat. Rozebrat to doma samozřejmě taky jde.

cool55623
hodnocení

A šlo by to nějak opravit doma jak se říka na kolenu? Rozebrat, vyčistit nebo něco takového? A ještě mám otazku, proč se to zasekává, to protože by ten klimakompresor byl zaseknutý, proto se to netočí tak jak by mělo?

prazskejpepik*

nějak si to neumím přestavit jak se to zasekává (drážkový řemen pak klouže po řemenici?), ale jestli se to opravdu zasekává, tak bych nic neopravoval na koleně a koupil jinej kompresor za pětikilo z inzerátu.

Který se nakonec bude zasekávat úplně stejně*smich*

prazskejpepik*

i tak se může stát. zatím jsem to slyšel poprvé, že se to někomu stalo, tak to beru jako náhodu.

kolo

zdělej řemen tak že povolíš napínací kladku a pak skus zatočit tou řemenicí a uvidíš,podle mě to musí vyměnit mechanik,protože pokud odšroubuješ klimu tak ujde napln a ta by se měla odsát.jestli chceš ušetřit tak kup kratší řemen na auta bez klimy a nech klimu at je kouslá-to je nejednodušší řešení-pokud teda nebude zavaet v dráze řemenu-což by neměla jestli je bokem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma elektromagneticka spojka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]