Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat co musím udělat ,abych mohl převést auto na nového majitele.
Budu totiž auto prodávat přes internet a chci po přijezdu majitele auto hned předat.
Musím udělat kupní smlouvu ,okopírovat techničák a až potom až si auto novy majitel odveze zrušit pojistku ,nemuže totiž odjet bez pojistky.
Mám si nechat velky techničák na odhlášení automobilu ,jak to mám vzápětí přepsat na nového majitele co k tomu potřebuji stačí jen iniciáli z občanky!
Předem děkuji za Vaše rady!
K odhlášení na nového majitele Vám stačí do formuláře který dostanete na registru vozidel napsat nacionále nového vlastníka včetně rodného čísla,velký a malý techničák,plus zelená karta.Nový majitel si může hned u vás uzavřít povinné ručení a Vy jej zrušíte.Písemná smlouva je samozřejmě nejlepší řešení.
NÚ, DOBRÁ ODPOVĚĎ, JEN DOPLNÍM INFORMACI. Pojištění zrušte po domluvě s kupcem, aby bylo na odjezd do místa přihlášení pojištěno ještě od Vás.
Minulý týden jsme tu řešili podobné, že při převozu boural svojí vinou do jiného.
děkuji, to je uý poněkolikáté, asi se Vám odvděčím tím že začnu také vyřazovat auta na čestné prohlášení...
NÚ, to ale není třeba, páč "čestné prohlášení" je na něco jiného. Možná by stačilo být vlídnější, přívětivější...
Jen pro jistotu - nejlepší by tedy bylo, kdybych s kupcem po pdpisu kupní smlouvy a zaplacení kupní ceny odjel v prodaném autě u nás do Stodůlek na registr vozidel, kde bych auto odhlásil a současně zrušil i své povinné ručení. Nový majitel by zde ihned uzavřel povinné ručení na své jméno a se všemi doklady by odjel. Čekala by ho evidenční prohlídka (cca 200,- Kč) a pak by si zajel v místě svého bydliště auto přihlásit, zaplatit 800,- Kč a ekologický poplatek . Je to správně?
Není to správně kupoval jsem hodně aut a stejné množství prodával ale ani jedno né v úředních hodinách.Tak si myslím , že když budete nutit kupujícího aby se zůčastnil tohoto kolečka i když nemusí tak asi neprodáte.I když lidé jsou různí.
Chtěl jsem vám dát bodík ale za tuto odpověď si ho nezasloužíte.Tak vy byste někomu svěřil svoje bonusy .On odjede nabourá a vy chudák dobrák přijdete o bonus.To by mi ani nevadilo ale vadí mi , že to radíte druhým . Ať se každý postará o své poviné ručení.
doplněno 20.11.09 18:05:Nevím proč se to nepřiřadilo tam , kam to patří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.