Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mohli byste mi prosím poradit ohledně nákupu ojetiny?
Potřebuju auto na krátké popojíždění do práce (denně 20 km)..
A sháním něco do 40 tisíc max. (nepočítám s opravami po nákupu) to vím že bude tak kolem desítky..takže 50 celkem, ale za auto samotné chci dat max těch 40k.
Doporučili byste mi jít do jedničkové Fábie? Leccos o tom autě už vím a i jelo se s tím dobře. Chci něco nenáročného na údržbu a servis. Doufám že v případě že to budu kupovat teď kolem listopadu, tak mi k tomu snad už dají i zimáky.
Vím že od soukromého majitele to kupovat nechci (bez záruky), tak uvažuju nejen autobazar, ale kupovat to od autorizovaného prodejce z kategoriee ojetých vozů, mají celkem zajímavé nabídky a u vozů píšou skutečné informace (např. u auta s pravděpodobně stočeným nájezdem to do poznámky uvádí atd.) ale bazar taky nezahazuji.
Jak jsem psal, uvažuji nejvíc o té jedničkové Fábii (rozhodně v benzínu, nejlépe motor 1.4? A ideálně po červnu 2000 (četl jsem že do té doby byly nějaké problémy, které se opravily až po červnu 2000)..
Ještě se mi líbí Peugeot 206, ale nevím jak je to s cenou náhradních dílů.. Co např. Fiat Punto?
Zajímavé je, že skoro vůbec v nabídce u autobazaru se nevyskytují Toyoty, ale četl jsem že jsou to držáky. Např. Corolla, ale opět nevím ty ceny náhradních dílů. Z toho hlediska by se mi asi opravdu vyplatila ta Fabka.
O Felicii vzhledem ke stáří asi uvažovat už nemám?
Děkuji Vám za pomoc v tomhle dilematu
Ceny ND fábie se často rovnají ostatním továrnám... jen Fiat je tak na polovině částek.
Fabie u tchýně od nového vozu z roku 2002 má najeto 60tis km - polovinu jsem najel já za 2 roky, ostatní jezdí jen tchýně. Myslíte, že to autu pomohlo? Občasné trasy jsou k ničemu. Servis je stejný jako s ročním nájezdem 15tis km. Dvakrát prdla stahovačka, třikrát měněna startovací lišta (ještě v záruce), aktuálně opakované problémy s prosakováním vody-oleje. Motor 1,4 50kW.
Fabii bych nechtěl ani zdarma !
citroen nebo peugeot - motor 1,4i 55kW seženete za polovinu ceny v dvojnásob lepší výbavě.
no já to mám úplně stejně nemysli si...né nadarmo se říká vtip, že nejdřív je auto...pak dlouho nic a pak přítelkyně.. to se pozná..někdo má auto jako koníčka a někdo jako spotřební zboží..
fabii I mám v 1,9 tdi a že by to bylo tak špatné auto se nedá říct, na mé potřeby dostačující. Vybírat auto dle toho jestli tím jezdí duchodce nebo mladí mi přijde podlé. Asie nebo dranci e říkáš šlupky? Z asie mám zkušenost s MAzdou i např. Kia, vše v pohodě. Francie? Starý Renault Espace v naftě, parádní auto. Takže to bude asi kus od kusu. To že já mám fabii v pořádu neznamená, že to tak má každý.. Záleží na co se natrefí. To že ty máš BMW a ostatní jsou pro tebe šlupky není relevantní informace pro tázajícího se. Už se těším jak nám tu za nějaký čas budeš psát dotaz že se ti to sype a nejede to.
Navíc porovnávat fabii a BMW 330D je taky trochu mimo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.