Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazda 323F Ba 1998 - lze ji sehnat v dobrém s

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chci se zeptat a informovat ohledně Mazdy 323F BA, konkrétně motorizace 1.8 84kw. Jsem milovník japonských vozů, doma máme Nissan Almera Tino s výkonem 85kw. Narazil jsem i na inzeráty, kde nabízí Mazdu, která má najeto i méně než 90 xxx km. Je to určitě dobre auto pro řidiče začátečníka a jako první auto by mohlo být úžasné (subjektivní dojem) a navíc jsem nastudoval, že ani náhradní díly nejsou zase tak drahé. Chtěl bych znát názor "Mazdařů" a dalších, kteří již toto auto meli nebo jej stále mají. Pro některé to může být ekvivalent Toyoty Supry, když má auto hezky spoiler:)) Je to o představivosti a také o vztahu k těmto vozům. Ať už motorizací nebo vzhledem je mi tento liftback sympatický a určitě bych si jej pořídil po absolvování autoškoly jako sve první vozidlo. Nyní dám přednost volné diskuzi, pište rady, zkušenosti a postřehy ohledně Mazdy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ahoj,

co se týče Mazdy mohu mluvit jen v superlativech. Měl jsem 323F BG (BA?) a 323F BJ. První jsem měl 19 let ! druhou 6,5 roku a kdyby to do mě nějaký pitomec na dálnici zezadu nenapálil, měl bych ji ještě tak dlouho jak by to šlo. Dohromady jsem měl 323F tedy přes 25 let a nikdy žádná závada, nikdy mě nikde nenechaly atd... Úžasná bezproblémová auta. I v rodině jsme měli vlastně jen tuto značku (323, 2x M3, Premacy, M5). Mohu jen doporučit...

hodnocení

To je moc hezké a těší mě to.Tu prvni Mazdu jste si koupil uz v první polovine 90.let, předpokládám, tehdy to byla tzv. "mrkacka"s vyklapecimi svetlomety. Je to ale úctyhodná doba na to auto. Zarazilo Vás to označení BA? To je označení verze,která se vyráběla po verzi BG. Mazda 323F BA byla její následnici (vyrabela se od roku 1994 - 1998). auto.cz/... Škoda, že do Vás ten blbec naboural..Vídám občas Mazdu 323F na silnicích a je to krása. Nechci žádnou novější ale tuto klasiku z 90.let.

hodnocení

0x

Nesezenes v dobrem stavu. Takove na trh nejdou. 90t km neverim ani omylem.

Motor do toho nesezenes, takze jak je horsi, tak nebrat. Casto klepou hydrostosy, jeden je za litr a potrebujes jich 16. Obcas jdou ale jeste rozchodit. Oba narazniky mivaji casto ulamane montazni body, zadni finisher je temer vzdy praskly.

Rady reznou, obvzlast zadni napravnice byva totalne sezrana.

Jinak je to super auto a jiznima vlastnostma pro nadseneho zacatecnika super. Motor toci pres 7t, ale aby jel, je potreba ho drzet na 4t. Spotrebu pocitej kolem 8-8.5.

repe
hodnocení

0x

Dodnes máme v rodině mazdu 323f z roku výroby 96. Úžasné a bezporuchové auto. Také doporučuji.

hodnocení

Nebyl jste v červenci na akci s názvem Japan Camp 2017, která se konala v autokempinku Konopáč? :) Tam byla krásná Mazda 323F v6 a ještě ta novější verze ale ta se mi tolik nelíbí. Mluvil jsem tam s majitelem a také říkal něco o tom,že i do Chorvatska se s tím prý da jet se spotřebou 7 litrů na 100 km

hodnocení

0x

ano byla to tzv. "mrkačka" z r. 1990. Velmi krásné a nadčasové auto. S tím BG a BA jsem si nebyl jistý (proto s otazníkem). Akorát BJ (novější) modely trochu korodovaly hlavně v oblasti lemů zadních blatníků. Tak jak vypadala BG po 20 letech, vypydala BJ už po 10. :( Jinak v dobrém stavu se asi ještě sehnat dá, jako vše, ale musí se hledat od puntičkáře majitele, který se staral, měl garáž apod... Ještě je vídávám...i v dobrém stavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]