Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s Mazdou Premacy?

Od: martinskuta odpovědí: 3 změna:

Ruším auto Mazda Premacy. SPZ mám v depozitu a chci ho nechat odvézt odtahovkou k ekologické likvidaci, abych ho mohl odhlásit z provozu. Je mi ho líto nechat takhle zlikvidovat, jelikož je na něm spoustu dobrých náhradních a velmi zachovalých dílů, včetně spolehlivého motoru a pod., které by někomu moc pomohly a posloužily. Otázka zní - Je i jiná možnost, tento vůz legálně prodat? Jde mi o to, abych auto neprodal, dotyčný si z něho vybere věci a vrak někam odveze na parkoviště a pod. a je průšvih! Poradte, jestli je nějaké řešení prodat a legálně odhlásit auto?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máte dvě možnosti -buďto prodáte na ND ale s kupujícím zapíšete na úřadu změnu (EvK na podvalu nebo odtahovce) a kupec ať si pototm dělá co chce ,nebo druhá možnost.dát na místo které je oficiální místem pro sběr a podporu využití autovraků= dají Ekoprotokol o odborné likvidaci /což hasiči nemohou a nedají!/ na základu toho pak na úřadu zapíšete zánik vozidla.Toto je zadarno. Nebo se domluvte na ...vrakáči co je třeba skrze vydání ekoprotokolu.Ještě předloni u nás stačil (šlo o Passata) jen o nosník kde je VIN vloni k tomu ještě min celá kastle bez kola a dveřímskle tapeců sedaček a klidně i motoru...dnes nwn ,lišilo se to jen cenou-úplný vrak= 2000kč/1000kg,neúplný=1000kč/1000kg (to vyplácely i s ekoprotokolem)

prazskejpepik*
hodnocení

0x

tak to prostě je. odvezt do výkupu autovraků, kde vydají potřebný doklad o likvidaci pro zrušení a třeba se domluvíte na nějaké ceně za zajímavý vrak

doplněno 16.08.17 14:26:

500 - 12 000 kč. likvidacevozidelpraha.cz/...

hodnocení

0x

standardní přepis v TP jako vůz bez technické a nepojízdný jako soubor náhradních dílů... Za týden bude v aaa jako nový info o prvním majiteli a 150tis km na tachometru vč. servisky.

Nebo darujete hasičům za doklad o ekologické likvidaci a budete mít dobrý pocit. Díly, které jim jsou k ničemu (motor atd.) vám dají na rozprodej.

doplněno 13.08.17 21:08:

u nás dávají hasiči doklad o ekolikvidaci - resp. vrak po výcviku předají do ekodvoru, který vyhotový potřebný doklad a přes hasiče dá majiteli k odhlášení. Nejsou to jen naši - slyšel jsem již o několika takových případech z ČR - dobrovolníci jsou rádi a kovošrot ve finále taky - dostane šrot zcela zdarma a už částečně očištěný...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]