Nejste přihlášen/a.
Trochu poupravím.Značka nemusí být dle toho kde se koupí ale jen podle místa kde je vozidlo registrováno.Např známý má v C-Jihočeském Toyotu s písmene Z=původně registrovaná ve Zlínském kraji a koupena v Praze!
Jinak dnes se značky nemění při změně jen při ztrátě,zcizení nebo poškození!Za 400kč.Takže pokud nechcete mít na nově koupeném autě T ale Z pak si musíte na značce "zabruslit"na betonu a nečitelně ji takto poškodit,nebo možná některý úředník bude shovívavý a poruší pokyny k tomuto a dá novou.
Tak na druhou stranu ale - dokud jsem měl po přestěhování na značce A - tak pokud byla nějaká akce nebo i jen tak a jelo nás třeba pět za sebou tak si místní poliši i městský vybrali většinou to A .Po změně reg. značky klídek.
A pozoruji to zde dost často.
Pro mnd - ne né - je to zažitá nevraživost venkovských vůči pražákům
mnd - to je přece jasné že dnes A nemusí být pražák-- ale oni to mají fakt zažité
Do Moravskoslezského kraje jezdím dost často a providelně s RZ A a jestli jsem byl za posledních pět let kontrolován třikrát tak je to moc.Tak asi nemáte vše dle pravidel a zbytečně je provokujete,když Vás staví tak často.Nebo máte ,,veterána,, na kterého se rádi podívají.
tomas11: a schválně - jak v dnešní době poznáte pražáka dle RZ? No nijak ! Pražáci mají ,,Z,, a moraváci ,,A,,.To že jsou a budou venkovští burani policajti a i jiní co se koukaj po RZ a pak hodnotí,tak s tím jejich chabrým mozkem se nedá bohužel bojovat.Prostě jen dodržovat předpisy a nenechat se vyprovokovat.
Nevím jak kde, ale drtivá většina značku A na autě nechce a ti co nenohou měnit,služební s registrací v Praze ,dají alespoň nálepku "Nejsem Pražák"! Nemám nic proti nikomu ale mít na autě A bych taky nechtěl a jak píši výše-zabuslil bych si na ní a raději pak zaplatil za výměnu 400+ 50 spr poplatek. Jen tak mimo soutěž -kolik pražáků jezdí kupovat auta do Zlínskéhop kraje? asi minimum,,neznám ani jednoho ,ale znám hejno nepražáků co koupili auto v ESA,AAA nebo třeba v Davocaru ... a drtivá většina s registraci kde asi? No přece v Práglu!
no já bych taky s "A"čkem nejezdil ani za zlatý prase pokud by to nebylo služební... taky bych obětoval 400,- za krásný "M"ko
A není to jedno? Jsem narozen a bydlím stále v Brně a RZ mám 3AF ... .Je to jenom ,,kravská značka na ucho,,.Jestli chcete svoji,tak si ji kupte a zaplaťte paušále státu.Dneska stejně nikdo nepozná ze kterého kraje dle RZ kdo je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.