Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zafira B - Vypíná motor

Od: castle® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,
Zafira B, 07/2005, 1.6, 77kW, 156 000km

Obě lambda sondy 04/2016
Celá výfuková soustava od svodů až po konec výfuku - 10/2016
Svíčky, výměna veškerých kapalin (olej, brzdová, chladící, klima) - 11/2016
Brzdy, desky - 02/2017
Rozvody - 03/2017

A teď problém.
Při jízdě kdy začnu brzdit motorem (když jedu 90km/h a na úseku je 70km/h) nebo šlápnu na spojku, abych podřadil se motor prostě vypne. Nikdy to neděla, pokud stojím na místě třeba na semaforu nebo na stopce. Nikdy to nedělá pokud přidávám plyn, abych jel rychleji. Zastavím u kraje, vypnu klíček, nastartuji znovu a jedu dál. Mám to asi rok a půl. Za 17 měsíců to udělalo jednou. Teď za měsíc už 6x. Bez ohledu jestli jsem jel těch 70 km/h nebo třeba 30 km/h v pomalu jedoucí koloně.
Prosím, čím to může být? Váha vzduchu? Nic jiného mě totiž nenapadá.

Díky předem za jakékoliv tipy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

spíš řízení volnoběhu, odpoj váhu a uvidíš že to jede, ale hodně žere..., chce to načíst na diagnostiku... Nevím jestli je tam samostatný volnoběžný ventil nebo řízená klapak... Prostě to chce prvotně načíst diagnostikou..

hodnocení

0x

Riadiaca jednotka nevie,že spomaľujete a vypne motor.Chybný môže byť spojkový snímač,brzdový,plynový,snímač klapky.Diagnostika napovie viac.

hodnocení

V pondělí jde na diagnostiku. Tak se uvidí, co to způsobuje :(

hodnocení

Zkusil jsem následující:

Vypnul zapalování a zmáčkl současně pedál plynu a brzdy. Za stálého držení stisklých pedálů zapnul zapalování. Na displeji denních kilometrů se zobrazilo:

1) ECN 040060
potom
2) 152465 - počet najetých kilometrů
potom
3) ECN 000000

Znamená něco těch 040060? Najdu někde tabulku chyb ECN?

Díky

hodnocení

Diagnostika v OPEL servisu neprokázala nic. Během několika testovacích jízd různých vzdáleností a na trasách, kde to zkapávalo mě, se jim nic neukázalo a motor nevypl. Bylo mi doporučeno vyčištění EGR ventilu, popř. jeho výměna do začátku. Pokud to bude dělat dál, bude se pátrat dál.

kdyby byl vadny egr tak to dělá pořád.. ale klidně to zkusit můžeš..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]