Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych technologický postup či video na seřízení rozvodů na Seat Cordoba 1,4 - 44kw r.v. 1998 bez demontáže hlavy válců.Sundám jen max olejovou nádrž. Jsem automechanik,ale jiř 20let to nedělám a bude to v bojových podmínkách. Děkuji!
Z otázky nevím jestli chcete měnit řemen nebo máte auto ktere je bez řemenu a má rozházene rozvody. Ale pokud jste z oboru a 30 let jste se tomu věnoval tak nevím proč se ptáte na výmenu rozvod řemene. to byste mohl umet s tak velkou praxi. Ale pokud má auto rohozne rozvody tak si musíte najít bud u výrobce nebo nekde na netu technickou příručku k autu.
Neznám tento typ motoru ale asi sand každý má aretační otvory nebo alespoň body či rysky jak nastavit,ale to bys jako automechanik měl vědět a ne se na to ptát.Jinak ještě jsem neslyšel,o sundání hlavy skrze rozvody a olejovou vanu-nádrž taky ne.,jo takhle dělat rozvody po demontáži a opětovné montáži hlavy je nutností ale opačně?
Jinak mezi námi - jsem zedník byť s maturitou a dalšími znalostmi (jako třeba umím pracovat s trhavinami),sám jsem si sám dělal rozvody na naftovém motoru (XUD) i na benzínovém TU1M+,bylo fouklé těsnění pod hlavou,dokonce mi v servisu při práci na hlavě (otlakování,orovnání zabroušení ventilů a gufera ventilů) smazali značku.- při tomto nešlo mít vačku zaretovanou!První jsem prodal,nový majitel jej zmařil a druhý už najel za 3 měsíce po opravě asi 2000km bez závad!
Asi jsi odborník ve značkovém servisu,takových jsem totiž pár viděl -postavili jej před vejtřasku a čuměl na ni jako tele na vrata a ani neuměl otevřít kapotu a vyměnit olej ,hlavně že byl automechanik vyučený v AZNP.Být mechanik,dělat 30 lůet v oboru-tak se stydím na toto ptát!
Neptal jsem se na profesionalitu své otázky - jen rady a nejlépe video ... jestliže jsi laik (nevyjadřuj se!) Potřebuji radu a ne keci a sám si to spravím a základní věci (jako risky atd ...znám ) potřebuji odborný postup (nerad bych udělal chybu ) a jsem z oboru přes 30 let ... takže fundovaná rada ... ne názory a keci |! Děkuji!
tam se žádné seřízení nedělá.. nevim teda o co jde, jestli o výměnu.. jinak na setrvaku je ryska a na vačce bude taky značka.. dat do zakladniho postavení, cmarnout fixou řemen s kolem, přenest na novy a hodit zpatky, napnout kladku podle ukazatele , protočit motor, zkontrolovat jestli sedí na značkach a kladku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.