Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna ložiska kola

Od: udo144® odpovědí: 6 změna:

zdravím,

chystám se měnit ložisko předního kola na autě. Sháněl jsem nějaké instruktážní video, ale je to tu vše pro starší typy se starým ABS. Dnes je snímání ABS řešeno jinak (magnetickým kroužkem) a při vyjímání ložiska údajně hrozí nebezpečí poškození kroužku. Pokud by měl někdo odkaz na video, nebo alespoň obrázky jak je to v náboji řešeno popř. poradil z vlastní zkušenosti budu rád. Ideálně na Hyundai i30 cw (crdi), ale není podmínkou...

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

máš doma lis? pokud ne, tak se na to vykašli.. maximalně pokud chceš ušetřit tak vytahni těhlici ven a odnes do servisu na přelisovani.pokud chceš video, jak demontovat těhlici, tak se na to vykašli tím tuplem.

hodnocení

0x

Nechci rýpat, ale máte spočítáno, kolik ušetříte oproti opravě v servisu? Zajímalo by mne, jestli servis nepřeplácím... třeba bych si domácími opravami ušetřil na dovolenou nebo tak...

doplněno 12.08.17 21:49:

Pokud nejde o peníze, nechápu důvod řešit to doma - jde o bezpečí a zdraví nejen pasažérů ve voze - spíše těch mimo... Já nechci nikoho zabít, jezdím s autem do servisu.

hodnocení

nepsal jsem nic o tom, že chci ušetřit...

prazskejpepik*
hodnocení

0x

před více než rokem jsem dělal na zadním kole a byla to horší práce než na předku. chce to nářadí, stahovák, lis na ložisko, velkej ořech na golu. magnetický kroužek ABS jsem nepoškodil a i kdyby, tak byl v krabiče u nového ložiska a ani jsem to nevěděl. dokázal jsem to dokonce i bez stahováku a lisu. zatím v pohodě (Ford Focus). jinak bych to asi dal do servisu, ale jsem lakomej :-D

hodnocení

no...víš... ono nejde vždy jen o lakotu a záměr ušetřit jak si myslí i kolega výše, kdybych tu posal svou zkušenost se servisy, dělali by jste si i vy do smrti všechno sami! *zed*.

Nechápu, proč si nenajdeš kvalitní servis. A myslím to naprosto vážně, mám se servisy dost zkušeností, pozitivních i negativních. Ty s pozitivními zkušenostmi využívám, teď už mám delší dobu jeden, který mi vyhovuje. A to si na autě udělám hodně sám, když mám příslušný vercajk, tak i tu výměnu ložisek kol, o drobnostech ani nemluvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]