Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájezdová rampa pro Fabii

Od: jezevec* odpovědí: 5 změna:
Ahoj potrebal bych poradit chci si udělat nájezdovou rampu pro fabii něco podobného jak je na obrázku ale potřeboval bych poradit jak to můžu udělat vysoké a jak udělat dlouhý nájezd aby tam auto vyjelo kvůli prahům nemá to někdo udělane? Prostor kde to chci udělat je dlouhý 10.5 m . Diky
Nájezdová rampa pro Fabii

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Výšku bych viděl tak, aby podvozek byl nad hlavou, když se stojí. Nájezdové úhly se dají odvodit rovným prknem, vpředu i vzadu, přejetí peaku se dá spočítat pomocí pravoúhlého trojúhelníku: polovina rozvoru je jedna odvěsna "b", výška prahu nad terénem je druhá odvěsna "c" a zajímá nás úhel β, který spočítá nejrychleji nějaká online kalkulačka. Úhel, který lze přejet bez škrtnutí bude 2β. Úhel nájezdu limituje ten nejmenší a chce to nechat velkou rezervu na jiná kola, propružení atp.. Píšete o fabii, rozhodně bych to dělal aby to šlo využít i na jiná auta s jiným rozchodem. U HTP bych se bál nějakého přílišného stoupání, HTP v nízkých otáčkách nemá sílu, musí se vytáčet a to zbytečně poškozuje spojku, najíždět ve velké rychlosti je zase nebezpečné, tak bych tam tu HTP klidně tahal radši ráčnovym hupcukem.

jezevec*
hodnocení

Díky za radu pak to zkusím spočítat a podělím se o svoje poznatky dělám to na fabii 1.9 TDI nastavitelný rozchod bude jeden najez bude nastavitelný
jezevec*
hodnocení

Tak jestli jsem Vás teda správně pochopil tak polovina rozvoru je tedy odvesna "b" to je 123.1
ale tím "c"jste asi myslel odvesnu to je zhruba 16cm takže úhel 2beta vychází 14.8 tak do druhého vzorce dosadíme za "c" to je nájezd 4m a úhel který nám vyšel tak dostaneme že na těch 4 metrech se auto zvedne o metr je to tak správně? Díky
doplněno 09.08.17 19:43: Spletl jsem se "c" jsem myslel přeponu
Nájezdová rampa pro Fabii #2

krtek66
hodnocení

0x

na to Vám odpovím úplně přesně..Fabii mám a pár měsíců zpátky jsem si nechal rampu udělat od zámečníka..nejsem zrovna tintítko, takže jsem chtěl vysoký zdvih, abych se tam mohl natáhnout. Zámečníkovi jsem dal tyto obrázky...konstrukce je z L profilů 30/30/3 .Výška je 35cm šířka 30cm (mám široké gumy) a délka je nakonec 1,80m kvůli lepšímu sklonu a nájezdu. Vzhledem k tomu, že mám ještě pod nárazníkem lízatko tak jsem musel při nájezdu ještě začátek podložit deskama, abych neškrtl. potom už to bylo OK. Na výměnu oleje je to pro mne dostačující. Dával jsem mu za to 1000,-

Nájezdová rampa pro Fabii #3
Nájezdová rampa pro Fabii #4
Nájezdová rampa pro Fabii #5
jezevec*
hodnocení

Tak něco podobného už mám :D délka 150cm a výška myslím 40cm v pohodě udrží i dodávku to mám vyzkoušené
Nájezdová rampa pro Fabii #6
Nájezdová rampa pro Fabii #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]