Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedodržování bezpečné vzdálenosti

Od: honzik2 odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

chci se zeptat co hrozí za pokutu (body) v CZ, SK, když se někdo cpe (nedodržuje bezpečnou vzdálenost) za druhýho a má to nahrané na kameře dá se to použít, když se nic nestane, má to smysl?

Děkuji. Přeji pěkný večer :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bambula*
hodnocení

1x

Když někdo nedá přednost, neb neodhadne předjíždějící manévr a dobře to dopadne to pochopím, ake idioty 2-5 metrů za zadkem a nepředjíždí, rovněž když není u hasičů, záchranky, neb policie jsem doposud nepochopil, Český zákon na tyto idioty nepamatuje

hodnocení

0x

Když se nic nestane, tak asi nedošlo k porušení předpisů, páč Vámi označená nebezpeční vzdálenost může být bezpečná. Nahrané video může být podporou, ale nikoliv ke stíhání.

Takže to nemá smysl.

hodnocení

0x

když se nic nestane, buďte rád a neřešte - až se stane, předáte PČR

hodnocení

0x

Asi nechápu dotaz. Kdo to má nahrané? Ten co se "cpe"? Proč a jak by tu nahrávku chtěl používat? To spíš by ji měl zatajovat, kdyby se něco stalo a ne ji ukazovat, když se nestalo nic.

jana11
hodnocení

0x

Tak mně je to taky hodně nepříjemné,když se mi někdo cpe na kufr,vždycky bych si přála mít možnost vysunout nějakou cedulku,že je debil.

fiser22*

na tohle docela úspěšně používám taktiku ignorace, nevnímat ho (on bude ten co se vám případně podívá do kufru a bude viníkem), a pokud mám čas, tak zlehka nohou sešlápnu brzdový pedál aby se rozsvítila brzdová světla, a případně zpomalím (pozor, ne vybrždění) , a trošku se uhnout... on to většinou nervák nevydrží a honem předjede, jen ty lidi nechápu kam tak strašně spěchají že musí tak riskovat když je pak člověk stejně dojede na dalším kruháku... případně se do dalšího kruháku dostane ještě o další jedno auto dopředu...

hodnocení

0x

Když ten někdo nedodržuje bezpečnou vzdálenost, tak si koleduje o to, že nestihne zareagovat při prudkém brzdění řidiče před ním.

Nevím jestli je to hodnocené body, pokuta tam být může. Problém bude v tom, že to policie musí mít nějak zadokumentované. Ale odhaduju, že některá jejich auta už to umí zaznamenat. To stejný pokud budou zabírat auta z vrtulníku, tak tam bude pěkně vidět kdo má jak velkou mezeru před sebou.

hodnocení

0x
Budte rad , ze se nic nestalo.
K pokute je naky zaznam malo , to nikdo resit nebude.
Nereste to priste staci zpomalit , uhnout a on vas predjede.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]