Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové levné nebo české a ojeté auto

Od: oto000® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den , jaký máte názor na koupí vozu nové třeba dacia logan mcv za 221000kč

nebo ojetou škodovku za 100000kč která má najeto 250tsíc km?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x

Radši bych starou Octavii I 1.9 tdi s najetýma250k km než novýho logana.

hodnocení

1x

Já bych šel do toho Logana. Dostaneš nové auto s nejspíš tříletou zárukou a nemusíš se ty tři roky o nic starat, jen o běžnou údržbu. Mám s Dáciemi také zkušenosti a moje žena najela na MCVéčku první řady 400 tisíc km na LPG s jedinou závažnější závadou, která byla jasně náhodná - prasklé ložisko v převodovce. Náklady na provoz minimální, motor dodnes chodí jako nový a nevezme si kapku oleje.

Naproti tomu kolega koupil Octavii I 1.9 TDI, najetých poctivých cca 250 tisíc km. Jelikož dost najezdíme, poruchy se mu nevyhýbají a je cca 1x do měsíce v servisu - tlimiče, péra, spojka, závada kabelového svazku púod palubní deskou, shnilé 5. dveře, slepnoucí světlomety a bůh ví, co ještě. Už do toho nastrkal slušný balík peněz.

Jsou to jen mé zkušenosti, ze kterých vychází můj názor, nikoho do ničeho nenutím ani nepřesvědčuji.

hodnocení

1x

Vzít Dacii v solidní výbavě a motorem 1.6 který lze nechat i továrně přestavět na LPG. Nebál bych se ani Lodgy, Dokker. Ta Škodovka za 100 tisíc už bude pokladnička s kdovíjakým skutečným nájezdem a historií. Kolem 250 tisíc už se může pokazit úplně všechno.

hodnocení

0x

Jsem tolerantní, každý ať si kupuje co se mu zachce.

hodnocení

0x

Tak nevím - chcete auto za 220, nebo 100 tKč? To jsou dost těžko srovnatelné kategorie. Daciím moc nefandím, je to v podstatě ,,ošizený´´ Renault a tuto značku vnímám jako synonymum aut, které jsem, bohužel, měl možnost jezdit a nikdy více si to netoužím zopakovat. Ovšem byly to služebáky (bohudík :) )

Když už chcete francouzskou káru s velkým kufrem jako má MCV, tak bych asi uvažoval třeba o Parter / Berlingo.

Se Škodovkami jsem taky byl spokojený ( pravda, HTP obejít obloukem) ale třeba takovou Octavii jsem ojezdil na čtvrtmega km za tři roky a auto bylo vcelku v pohodě. Jenže - takový tříletý auto v cajku pak v bazaru stočí na 70 tkm a prodají za jiný kačky.

Takže shrnuto - chce to ujasnit si, co preferujete a pak dobře vybírat. Ideálně s někým, kdo autům hoví a je schopen posoudit stav danéhu kusu.

xxxxxx*
hodnocení

0x
Nyni resim stejny problem. Dospel jsem k nazoru ze jelikoz to bude druhe auto pro manzelku tak koupim dvojkouvou fabii s 1.2 tsi motorem. Ma to na cukacky kolem mesta tak proto benzin. Popripade neco v podobnem duchu jine znacky. Dacia vypada jaks taks ale neverim tomu. Obzvlast co tam cpou ty trivalce.
Tsi pouze s remenem. Ty první kusy , to byl jeden problem za druhym. Pokud pod rok 2010 tak jedine 1,4.
xxxxxx*
Samozrejme mladsi rocniky 11/12 cca

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]