Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jednoho večera jsem měl slovní spor s jedním pánem, kdy jsme si vyměnili názory.
Následující den ráno přijdu k autu před barákem a ejhle - ono obešlé kolem dokola klíčem.
Vše jsem samozřejmě řešil přes PČR - jsou objeté všechny díly, včetně střechy, kde jsem také uvedl podezření na onoho člověka, se kterým jsem měl předchozí den spor.
Jak byste reagovali na tutu skutečnost vy? Můžu pro to ještě něco udělat?
Bez naprosto jistého důkazu, se bohužel žádné spravedlnosti nedočkáte.
Jsme národem závistivců a cokoliv lepšího než octávia je podle národního hesla "nepřát, pomluvit a zničit" po zásluze potrestáno, ne nadarmo hodně prodejců k lepším vozům automaticky nabízí připojištění na vandalismus.
Takže, žádná právní nebo dokonce legální odezva není.
Můžete uplatnit zákon ulice "oko za oko, zub za zub" - ovšem to se příliš doporučit nedá, pokud nemáte dobré právní zastoupení. Pro přístě snad si dávat větší pozor, pořídit kameru, parkovat v aréalu nebo garáži, případně pojistku.
Nejlepší co můžete udělat, když na vás někdo začne být "hustý" je pustit záznamník na telefonu, v případě takového sporu by jste již měl důkaz nejen o konfliktu ale kdyby dotyčný prohlásil něco ve smyslu pomsty nebo poškození nějakého majetku tak už je to použitelné.
určitě bych to neřešil přes pčr,protože bych neměl šanci to dokázat,za běžných okolností... pokud je parkoviště pod kamerama,potom snad,možná
řešil bych to jinak,mimo legislativu a zákon,ale to vám s ohledem na pravidla této poradny a zákony země nemohu napsat...
zhruba stejně jako majsterjoe a honz490...
Nejsem z Brna - v Brně však často parkuji do noci... Každou chvilku jinde.
Na jednom místě mi obešli vůz kamenem nebo hřebíkem... netuším. Na druhém mi posprejovali auto od předního světla přes čelní sklo, dveře až po kufr. Na třetím mne dost nabourali dveře a blatník. Na dalších už snad 10x poškodili nárazníky.
Mám staré auto, PČR jsem volal jen jednou v domění, že tam jsou někde kamery. Nic, prd, jen dva dny lítání po služebnách.
Jestli známému chcete ublížit, pak jste nižší tvor... V každém případě jestli chcete řešit poškození, jen s nahlášením PČR, ale to máte udělat hned, když to zjistíte.
Brno-střed - kde se dá... to je tak 5-10 ulic, kterýma se proplétáte a hledáte místo. Já mám cca 3 osvědčená díky času příjezdu. Na ranní směnu raději busem ...
Myslím, že už pro to asi nic udělat nepůjde pokud nejsou svědci nebo nějaký důkaz který by pachatele mohl usvědčít. Policie ti po čase možná dá vědět, že se nepodařilo zjistit skutečnosti které by opravňovaly k zahájení trestního stíhání proti určité osobě a že se proto trestní věc odkládá, nebo něco podobného. Pokud je auto proti takovým událostem pojištěné tak jedině se obrátit na pojišťovnu a požadovat nějakou náhradu škody po ní. Rady jako rozbít mu ciferník, držku, udělat mu to samé bych raději nezkoušel i když skutečný pachatel by si to určitě zasloužil. Mohlo by se to obrátit proti tobě.
Pokud jste si na 100% jistý ohledně vinníka a máte důkazy, advokát, soudní žaloba o náhradu škody a.t.d., v případě že nemáte důkazy tak vše prohrajete a budete jenom cálovat. Policie je tak přetížená s daleko vetšími případy a kauzami, že dle mého odhadu berou toto pouze jako povinnost sepsat a později založit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.