Nejste přihlášen/a.
Závada automatické převodovky, vada snímače tlaku oleje(?) v automatické převodovce. Ten známý nemá tabulku kódů, když má diagnostiku?
Tak jsem to pro jistotu prohledal ještě jednou a zjišťuji stále to samé, jen jsem dále zjistil, že to může znamenat i pokles tlaku oleje v automatu, což se projeví stejně - snímač hlásí jinou hodnotu než má být a diagnostika vyhodnotí stejnou chybu P1750.
Sice se v automatech nevyznám, ale kamarád je léta dělá, složitější opravy (měnič a ostatní střeva) posílá odborníkům, ale pamatuji se, že takovou nějakou závadu způsoboval hodně "přejetý" olej v automatu. Pak se přicpou filtry, klesne tlak a jste tam kde nechcete a kde jste teď vy.
Přebrat si to prosím musíte sám, pokud to klapne, stačí mi dobrý pocit, nic jiného nechci.
@rocky: Dolití oleje určitě ne. Buď víte, kdy byl olej a filtr naposled měněný a znáte interval a zařídíte se podle toho, nebo nic z toho nevíte a pak je na místě olej a filtr/filtry vyměnit. Není to práce na doma pro laika, nechte to odborníkovi, který s tím má alespoň nějakou zkušenost. A měnit čidlo tlaku jen tak bezhlavě nemá cenu, spíše to tipuji na tu zanedbanou údržbu.
Bydlím v nejzápadnější části naší republiky na hranicích s Německem.
Nemám, co víc bych ti na to řekl, snad jen to, že pokud klesne tlak oleje v převodovce, snímač to zaznamení, ŘJ to vyhodnotí jako chybu, jejíž kód ti sdělí přes diagnostiku, a zároveň přejde do nouzáku, aby se plným zatížením při sníženém tlaku oleje automat nedorazil. Bohužel diagnostikuji na dálku, takže by to chtělo opravdu odborníka. Mechanik, který se projede a řekne, že automat je v pořádku, má hodně odvahy, ale i přes letitou praxi "na automatech" asi málo zkušeností, nejrozumnější mi připadá ten třetí. Jestli víš, kolik má auto najeto a přitom vůbec netušíš, kdy byl olej měněný, je jeho výměna naprosto na místě.
Tak jsem mluvil s tím kamarádem přes automaty. Potvrdil správnost mých teoretických závěrů, navíc mi potvrdil, že automat na tvém renaultu je japonské výroby, výměna oleje je předepsána po 40 tisících km BEZ výměny filtru. Výměna filtru je předepsaná po 200 tisících km a vyžaduje demontáž převodovky z auta a její rozpůlení, jinak filtr nelze vyměnit. Cena výměny oleje by měla být cca 4 tisíce Kč.
Víc už nejsem schopen zjistit. Přeju hodně štěstí a držím palce.
@rocky: Je mi líto, ale více už ti říct neumím a telefonní číslo na potkání nerozdávám, promiň. Udělal jsem pro tebe, co jsem mohl, dál musíš pokračovat sám.
@rocky: Nabízí ti přece pomoc, tak to využij. Oni jsou odborníci, já jsem jen poučený amatér
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.