Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhodnoťte: fabia x octa, obě 1.9TDI

Od: klaraj odpovědí: 19 změna:

Uměl by někdo objektivně shodnotit tato dvě auta? Výhody, nevýhody? Nevím, které vybrat. Po dlouhých pročítáních se rozhoduji pro motor 1.9 TDI, ale nevím, jestli fábii nebo octavii. Vím, že octa má veliký kufr. Ale jinak? Má třeba lepší pozink, nebo nějaké jiné výhody proti fábii? Poraďte mi, potřebuji se konečně rozhodnout :) DIIIIIKY ;)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tak rozdil tam je především ten , že do fabie se daval jen PD motor.. v octavce byly stare rotačky a pak do tourek se davaly taky už PD.. nevim od ktereho roku.. asi 05... zaleží kolik jsi za to ochotny dát, octavka bude drahší. fabia je podle mě prostorově menší a nelibi se mi vnitřek.. jinak střeva to má stejné..

klaraj
hodnocení

Honzo, díky, staré spolehlivé rotačky jsou bohužel už jen v dost starých octávkách, potřebuji něco novějšího, cca od r.v. 2009. Jsem bezradná:(...budu muset koupit PD a nejhorší je, že mají už téměř všechna ta auta DPF*nevi*

do toho bych určitě nešel.. jedině pak už 2.0 cr a nebo 1.6tdi ale pouze tu silnější.. mame v praci tu slabou a je to hrozny chcipak.

tycoon*

Nevím, kolik ročně najedete, ale pokud 10 tisíc kilometrů a méně a nejezdíte po dálnici, tak nemá smysl řešit nějaké diesely a Oktávky, Fabie s benzínem bude lepší řešení. Oktávka je lepší na delší jízdy, je prostornější a většinou má o něco bohatší výbavu. Ale stojí víc peněz, bývá často stočená a i servis je většinou dražší.

hodnocení

0x

Promiň, neodpovím přesně na tvou otázku, ale přece: Kup si Octavii II s motorem 1.6 TDI a neprohloupíš.

krtek66

už jsem to psal snad xkrát...do octavii se zásadně 1,6 nekupují! je to nesmysl..

Máš nějakou zkušenost? Já ano, tak se taky svěř ostatním.

Hrozny motor , odchazi egr jak na bezicim pase. Vstriky nachylne...
krtek66

díky za reakci... o tom, že je to zdechlé jak prase ani nemluvím...prostě VW koncern a 1,6 je největší chyba..proto jich taky jezdí tak málo..

Tech firemnich 1,6 je dost. Jen to firma ojede na 120-150t km a rychle prodava. A vi proc...
mot
protoze to ma nejcasteji na operak s limitem 120tisic 3 nebo 4 roky?

Mám Golf VI 1.6 TDI. Nyní najeto 220 tkm. Původní EGR, vstřiky, turbo, dvouhmota, spojka i DPF. Známý je na tom u Oktávky stejně a najeto má už přes 260 tkm. Žádné náznaky, že by cokoliv z toho mělo odejít. Všechno je to o řidiči a způsobu užívání.

hodnocení

0x

Odpovím trochu mimo. To nejsou jiný auta než Fabie a Octy?

mot
jeste felicie, to je taky vyborny auto, 9 z 10 radcu zde doporucuje!
vernon
Ano, jsi mimo...

fugass*
hodnocení

0x
Tour (stary model-prvni novodoba octavie) se dělala tuším do 2010. Zkuste hledat. Jsou nesmrtelné.
klaraj
hodnocení

Díky, v jakém smyslu nesmrtelné? Myslím, že po roce 2006 už se do nich dával motor taky už 1,9 TDI PD jako do dvojkové. Nebo se pletu? Máte někdo přehled?
Jo rotacky v tom roce skoncily

hodnocení

0x

Pokud se vám jedná o jedničkové řady a nepotřebujete megakufr, vzal bych Fabii, je vývojově modernější a kvalitnější, než Octavie.

V případě dvojkové řady bych volit spíš Octavii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]