Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ják mám povolit šrouby na přirubě na výfuku
Radí vám tady trochu nepoužitelné postupy. V přírubě na straně jedné je závrtný šroub, na straně druhé těžce zkorodovaná matka. Základ je uřezat přečnívající šroub za maticí. Pak matici na jedné ploše obrousit k závitu a po napenetrování nějakým uvolňovačem nebo olejem běžně povolit očkovým klíčem. Závit bývá rozměru M10x1,25, očkem protáhnout závit. Matice nahraďte nerezovými i s podložkami.
Jak vám radí uřezat flexou, tak pak trefovat střed šroubu, který by jste musel odvrtat a nahradit šroubem s maticí (v nerezu), není zrovna zábavná práce.
Navařit na zkorodovaný 2mm kousek šroubu matici a vytočit radí ten, kdo to nedělal. Z výroby je to tak dorvané, že to nepovolíte a není tam prakticky žádný volný materiál pro svár. Bez CO2 se nechytnete vůbec.
Už jsem to dělam hodněkrát. Stačí flexu na kant a obrousit jednu plochu obvodu matice k závitu. Pak je to jen sranda. S plamenem pod auto není dobrý nápad. Jednu shořenou Fabii jsem viděl.
U těch parohů na obrázku tím spíše. Nebo se dá použít rozlamovač matic. Ten pružný díl už má ale také po životnosti.
radím to co vím a já jsem to tak udělal. málo místa, to je možné, v autech dnes bývá místa ještě míň a tak je třeba si poradit. někdo nemá ani vrtačku, ani flexu, natož autogen. výfuk povolit na závěsech a nebo?... nejlepší je to dát do servisu.
Kdysi ,když jsem potřeboval vyměnit zadní listové péro na seatu ibiza 1,7D rv 85 tak jsem všechny šrouby den dopředu prostříkl směsí naturalu,nafty,brzdovky a snad i mot.oleje. Všechny jsem hladce povolil,jeden,jsem přehlédl-ten se ukroutil!Na synově pežotíku jsem měl také obavy z utržení šroubu spojovací parohy s trubkou -tyto jsem taktéž důkladně den předem stříkl WD-čkem a před samotnou demontáží opět-šli jako po másle!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.