Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypalovani DPF u Mondea

Od: sledovacs odpovědí: 2 změna:

Jak poznam u Mondea (rv 2009), ze se prave vypaluje filtr pevnych castic? Pry se to ma poznat na poklesu vykonu, vyssich otackach pri neutralu a snizeni dojezdu na palubnim pocitaci. Mam najeto 3000km (auto je koupene z bazaru) a zatim jsem nic z toho nepozoroval, pritom za tuto dobu uz mel byt filtr x krat vypalen... Diky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No to nevím, ty příznaky co uvádíte jsem nikdy nepozoroval. Ale aby se mohlo něco vypálit, musí se to především důkladně zahřát - neboli popojížděním 500m tam a 500m zpět po městě se nic nevypálí. Vezměte auto na dálnici, nasaďte 130km/h a po nějaké době se to vypálí. Já jezdím tak třetinu jízd po dálnicích a nikdy jsem nějaké vypalování neřešil.

mire*
hodnocení

0x

Už se mi vícekrát stalo, že po zastavení auta ještě dlouho běžely ventilátory chlazení - právě jsem přerušil vypalování filtru. Teď jsem se naučil před zastavením dát nohu z plynu ( auto brzdí motorem ) a podívat se na okamžitou spotřebu, měla by být nula. Pokud je něco okolo jednoho litru, tak právě vypaluje. Jinak se to v podstatě nepozná. Lze si nastavit sledování přes OBD a mobil, ale to už je pro jiné odpovídající.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]