Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou žhavící svíčku do malotraktoru

Od: stringo® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jakou mám koupit žhavící svíčku do starého malotraktoru MT7-032/033. Označení svíčky dle původního manuálu je "SUPER N7". snažil jsem se najít nějakou informaci ohledně tohoto označení na internetu, ale nic co by vedlo k jistému označení svíčky dle nových norem jsem nenašel. Máme ještě starou lištovou sekačku, také dvoutakt a tam jsem měnil svíčku (původní už tam nebyla) s označením "Brisk N15YC SUPER 1341". Vzhledem k tomu, že jsem neměl tušení, co to označení znamená, tak jsem sháněl informace a už vím, že ta čísla znamenají teplotní označení svíčky. Co ale nevím je to, jakou mají mít svíčky teplotu v těchto starých strojích (lištová sekačka a malotraktor). V manuálu traktůrku se kromě výše uvedeného označení nic nepíše, a od sekačky už manuál nemáme.

Díky za nějakou radu.

Antošovský.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alten*
hodnocení

1x

Myslím, že označení Super N7 patří svíčce zapalovací, nikoliv svíčce žhavící. Prohlédněte si tabulky na uvedené adrese - snad najdete odpověď. Podle mne svíčka Super N7 (celý název PAL-Super N7) odpovídá dnešnímu značení BRISK-PAL N17 (tato svíčka by měla plně nahradit svíčku N7 - není nutné znát, jaký tepelný rozsah svíčka pokrývá). Svíčka Brisk N15YC je běžně v obchodech a pokud v sekačce vyhovovala, také není nutné znát přesně její parametry.

brisk.cz/...

hodnocení

Dobrý den, samozřejmě jde o svíčku zapalovací (mám zafixováno žhavící, protože mám dieselová auta).

To označení ani tak neřeším, to má každý výrobce jiné, ale jde mi o ty teploty. Na internetu jsem se dočetl, že moc teplá svíčka může poškodit motor, kvůli samozápalu a moc studená zase špatně spaluje, tudíž se motor zanáší. Proto bych rád koupil co nejpodobnější svíčky, který byly z výroby (cca r.v.1990).

Děkuji moc za radu, napíšu přímo do Brisku, aby mi potvrdili typ svíčky.

jenda2*

Příliš teplá svíčka nepoškodí motor ale způsobuje zvýšenou teplotou vyvolanou provozem motoru samozápaly. Studená nemůže zanášet motor ! Pouze se zanáší sama tím, je že více utopená v těle svíčky a neohřeje se na správnouy teplotu, což způsobuje zakarbonování elektrod !

hodnocení

0x

Tuna máte popis jednotlivých znakov na sviečke.Vľavo na stránke si otvárajte jednotlivé ponuky pre daný znak v poradí označenia sviečky.: brisk.cz/...

hodnocení

Tak mi přišla odpověď přímo z Brisku:

Dobrý den,

náhradou za uvedenou starou svíčku PAL Super N7, je BRISK Super N17C.

Pro tyto starší stroje doporučuji upravit elektrodovou vzdálenost na hodnotu 0,55-0,6mm.

*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]