Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jakou mám koupit žhavící svíčku do starého malotraktoru MT7-032/033. Označení svíčky dle původního manuálu je "SUPER N7". snažil jsem se najít nějakou informaci ohledně tohoto označení na internetu, ale nic co by vedlo k jistému označení svíčky dle nových norem jsem nenašel. Máme ještě starou lištovou sekačku, také dvoutakt a tam jsem měnil svíčku (původní už tam nebyla) s označením "Brisk N15YC SUPER 1341". Vzhledem k tomu, že jsem neměl tušení, co to označení znamená, tak jsem sháněl informace a už vím, že ta čísla znamenají teplotní označení svíčky. Co ale nevím je to, jakou mají mít svíčky teplotu v těchto starých strojích (lištová sekačka a malotraktor). V manuálu traktůrku se kromě výše uvedeného označení nic nepíše, a od sekačky už manuál nemáme.
Díky za nějakou radu.
Antošovský.
Myslím, že označení Super N7 patří svíčce zapalovací, nikoliv svíčce žhavící. Prohlédněte si tabulky na uvedené adrese - snad najdete odpověď. Podle mne svíčka Super N7 (celý název PAL-Super N7) odpovídá dnešnímu značení BRISK-PAL N17 (tato svíčka by měla plně nahradit svíčku N7 - není nutné znát, jaký tepelný rozsah svíčka pokrývá). Svíčka Brisk N15YC je běžně v obchodech a pokud v sekačce vyhovovala, také není nutné znát přesně její parametry.
Dobrý den, samozřejmě jde o svíčku zapalovací (mám zafixováno žhavící, protože mám dieselová auta).
To označení ani tak neřeším, to má každý výrobce jiné, ale jde mi o ty teploty. Na internetu jsem se dočetl, že moc teplá svíčka může poškodit motor, kvůli samozápalu a moc studená zase špatně spaluje, tudíž se motor zanáší. Proto bych rád koupil co nejpodobnější svíčky, který byly z výroby (cca r.v.1990).
Děkuji moc za radu, napíšu přímo do Brisku, aby mi potvrdili typ svíčky.
Tuna máte popis jednotlivých znakov na sviečke.Vľavo na stránke si otvárajte jednotlivé ponuky pre daný znak v poradí označenia sviečky.: brisk.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.