Ludia spozoroval som ze na mojej vectruse C 2004 1.8 92kw mi poskakuje rucicks tachometra sem a tam skokovo pri vyradenej rychlosti a pri stojacom vozidle...zacne to robit jak sa telota vystvera na cca 80°C. Najviac to pozorujem ak je vonku teplejsie..27 - a viac zhruba. Kde by som mal zacat hladat chybu? Dnes sa chystam vycistit sviecky menil som ich 19 000km do zadu..Do nadrze lejem aj nejaky cerveny roztok na cistenie sustavy ale nic nepomohlo..OP com neukazuje ziadnu chybu.Moze byt ze len zblbne otackomer? Od akeho snimaca sa vlastne meraju otacku? Je to signal od kluky? Nejake podobne prispefky som cital ale bez odpovede. AUTO ide jak ma cez live data otacko chodia minimalne 100+/- tolerancia..Len ta rucicks mi stupne asi o 2 az 3 mm a sekne sa na chvilku a opat zleti dole.. niekedy castejsie a niekedy menej. Tiez mam este otazku pri zapnutej klimy ked auto viac vytacam je pocut viac komoresor klimy je to normalne? Je to skor ako take zavijanie..
Zdravím,měl jsem podobnou chybu.Vyřešil jsem to novou škrtící klapkou a snímač otáček klikové hřídely.Začal jsem do palivové nádrže lít VIF benzím.Ještě můžeš vyčistit škrtící klapku a volnoběžný ventil a váhu vzduchu.
Prvně mrknout na EGR ventil, pokud motor divně kolísá bývá často zadrhnutý a diagnostika v takovém případě nic neukazuje ani nenaskočí chyba motoru. Hodně může napovědět stav škrtící klapky - pokud bude šíleně černá od sazí, je to jasné. Btw. - předpokládám, že je v popisu chyba a poskakuje ručička otáčkoměru, ručička tachometru by poskakovat neměla - potom asi fakt hledat chybu v tachometru nebo vedení.
macels
Ano je to rucicka otackomera.. mne skor pride ze motor ide pravidelne jak ma len ta rucicka tam poskakuje.. Skrtiacu klapku som cistil asi pol roka do zadu.. Na kolko mam elektronicku nie lankovu, tak som to musel robit tak, ze som mal zhasnute auto na klapku som manualne zatlacil a steny okolo klapky som cistil s jemnym handrikom namocenym v riedidle..Egr som este nikdy necistil a vahu tiez nie..Na cidlo vahy myslim ze staci streknut cistic brzd? A egr sa da vybrat cele a vycistit len to vnutro od sadzi? doplněno 31.07.17 11:30: A co je to ten volnobezny ventil? To najdem kde?
macels
Tak som sa pustil do toho..ventil volnobehu bude pravdepodobne zabudovany v skrtiacej klapke tak som to nerozoberal..ale vsimol som si ze spona ktora drzi hadicu od vzduchoveho filtra na skrtiacej klapke bola mierne povolena..nejde na fest dotiahnut na kolko prekakuje zavit potom..je to taka ta kovova na srob..vycistil som znova klapku potiadne vyutieral do sucha.. vahu som vyfukal..dal spat hadicu sponu som dotiahol na klapke tak aby to tam riadne drzalo..vycistil som tiez sviecky a je to lepsie rucicka chodi minimalne..aspon zatial..a nemozem najst egr:/ kde sa moze nachadzat? Vedla motora po pravej strane neni..v okoli klapky tiez neni nic..kontrolka motora nesvieti ziadnu chybu nenajde op com a mam dojem ze cez op com ukazuje egr ako ok..ked som bol na stk asi pol roka vzad tak vsetko bolo 100 %...podla obrazkov cez online predajne ako by mal egr vyzerat tak pri motore nic take nevidim..dakujem doplněno 31.07.17 13:47: Takto to vyzera u mna.. doplněno 31.07.17 15:41: Tak som sa bol previest a robi to stale akurat nie uz tolko..Mam pocit ako keby to spravi za kazdym jak sa motor viacej zohreje..To egr tam nemozem najst zrejme tam asi ani nebude..skusim este tu vahu vycistit. Pripadne ako by som zistil ci by to bol ten volnobezny ventil az ho tam vobec mam alebo vidlo tej kluky? Skor mi to pride na volake cidlo na kolko to robi az po zahriati..pri studenom alebo teda nezohtiatom motore volnobeh vyzera ze drzi..On drzi podla zvuku motora aj pri zahriatom no len ta rucicka trosku osciluje co sa mi nelubi..
Snímač sníma otáčky kľukového hriadeľa.Takzvaný Hallov snímač.Neviem ako na vašom,no ešte môžete mať aj snímač na vačkovom hriadeli.Ďalej môže byť chybný otáčkomer alebo vadný kontakt,poprípadne nalomený kábel.Čo sa týka klímy,tak jej otáčky sa zvýšujú s otáčkami motora.
macels
Ano mam tam aj klukovy aj vackovy..a klukovy je ten ktory dava signal otacok otackomeru? Teda je to ten snimac co zobrazuje otacky? Co sa klimy tyka ani zvysovanim otacok sa zvysuje aj hluk kompresora ale je to taky hucivy zvuk trosku..ci uz je klima skoro przdna alebo tam neni taky tlak neviem..
vernon
Co máš vlastně na mysli? Otáčkoměr nebo rychloměr? Trochu se to v té tvé otázce střídá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.