Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapach a teple kolo

Od: maaajkl odpovědí: 10 změna:
Ahoj, dneska se mi podruhe stalo, ze po tom, co jsem dojela do prace (cesta asi jen 10 km) sel takovy gumovy zapach od leveho zadniho kola a to bylo i teple. Ne vylozene horke, ze by se na nej nedala udrzet ruka, ale teple. Guma taky trochu tepla.
Pri jizde jsem zadnou zmenu nezaregistrovala, dokonce jsem jela s vypnutou hudbou a nikde zadny podivny rachot.
Rucni brzdu v podstate nepouzivam.
Jedna se o Golf 6, 1.4 benzin.
Nevite, cim by to mohlo byt? Jsem zenska, tak se omlouvam za pripadne primitivni dotaz. :D :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

1x

zvednou a zatočit kolem. mělo by se volně otáčet. teplé kolo nic neznamená. kotouče jsou po pár brždění rozpálené. horké kolo dělá i ložisko, ale jak jsem psal, zvednou a zatočit

hodnocení

0x

Jakoby gumový zápach by nasvědčoval "visícím brzdám" v počátečním stádiu, kdy ještě nedochází k velkému tření a brzdy se pouze hřejí, ale nepřehřívají. Doporučuji kontrolu mechanikem.

danys*
hodnocení

0x
Visí ti nejspíš ruční brzda. Koukni na táhlo a zkus ho co nejvíc rukou zatlačit zpět

hodnocení

0x

Zkusím Vám poradit, v brzdovém válečku jsou dva pístky a zatím zůstává viset asi jen jeden - zaoxidovaný nebo zarezivělý povrch pístku. Nebo máli Golf samostav může váznout. Váleček nechte vyčistit a nebo případně vyměnit a budete mít pokoj. Olin

hodnocení

0x

Jak píše @prazskejpepik zvednout a zatočit; nesmí být slyšet žádný chroupání (ani jemné, to by bylo to ložisko), ani žádný odpor v točení, což by něco s brzdama. Jo a nemáte tu gumu podhuštěnou? to by se taky hřála.

maaajkl
hodnocení

To by mi nenaskočila kontrolka?

maaajkl
hodnocení

Zitra rano odjizdim na dovolenou, takze to dam do servisu, kde ma pritel znameho a uvidim. Kazdopadne zatim mi vsichni rekli, ze to bude zaseknuty brzdic. Vcera vecer jsem ujela malou vzdalenost - cca 6 km a kolo uz nebylo jen teply, ale dost horky.
Zapach porad stejny. Tak snad to bude jen tim brzdicem a ne zadna katastrofa. :(

maaajkl
hodnocení

Muzu se jeste zeptat, jaka by pripadne mohla byt nejhorsi varianta? Muze to byt treba neco, co by se nedalo opravit? Jak jsem psala - zatim vsichni chlapi se shodli na brzdici, ze se nevraci, ale kdyby to tak nebylo?

Nestrašte se předem, dejte auto na hever jako třeba při defektu a zkuste zatočit " postiženým "kolem ,pokud půjde ztěžka nebo vůbec je špatný brzdový váleček a jeho výměna netrvá dlouho. Lepší varianta je váznutí kola před dovolenou než někde na cestě.

rasekvasek*
hodnocení

0x

Pokud je teplá pneumatika,může být podhuštěná,to se taky hřeje a smrdí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]