Ahoj, dneska se mi podruhe stalo, ze po tom, co jsem dojela do prace (cesta asi jen 10 km) sel takovy gumovy zapach od leveho zadniho kola a to bylo i teple. Ne vylozene horke, ze by se na nej nedala udrzet ruka, ale teple. Guma taky trochu tepla. Pri jizde jsem zadnou zmenu nezaregistrovala, dokonce jsem jela s vypnutou hudbou a nikde zadny podivny rachot. Rucni brzdu v podstate nepouzivam. Jedna se o Golf 6, 1.4 benzin. Nevite, cim by to mohlo byt? Jsem zenska, tak se omlouvam za pripadne primitivni dotaz. :D
zvednou a zatočit kolem. mělo by se volně otáčet. teplé kolo nic neznamená. kotouče jsou po pár brždění rozpálené. horké kolo dělá i ložisko, ale jak jsem psal, zvednou a zatočit
Jakoby gumový zápach by nasvědčoval "visícím brzdám" v počátečním stádiu, kdy ještě nedochází k velkému tření a brzdy se pouze hřejí, ale nepřehřívají. Doporučuji kontrolu mechanikem.
Zkusím Vám poradit, v brzdovém válečku jsou dva pístky a zatím zůstává viset asi jen jeden - zaoxidovaný nebo zarezivělý povrch pístku. Nebo máli Golf samostav může váznout. Váleček nechte vyčistit a nebo případně vyměnit a budete mít pokoj. Olin
Jak píše @prazskejpepik zvednout a zatočit; nesmí být slyšet žádný chroupání (ani jemné, to by bylo to ložisko), ani žádný odpor v točení, což by něco s brzdama. Jo a nemáte tu gumu podhuštěnou? to by se taky hřála.
Zitra rano odjizdim na dovolenou, takze to dam do servisu, kde ma pritel znameho a uvidim. Kazdopadne zatim mi vsichni rekli, ze to bude zaseknuty brzdic. Vcera vecer jsem ujela malou vzdalenost - cca 6 km a kolo uz nebylo jen teply, ale dost horky. Zapach porad stejny. Tak snad to bude jen tim brzdicem a ne zadna katastrofa.
Muzu se jeste zeptat, jaka by pripadne mohla byt nejhorsi varianta? Muze to byt treba neco, co by se nedalo opravit? Jak jsem psala - zatim vsichni chlapi se shodli na brzdici, ze se nevraci, ale kdyby to tak nebylo?
Nestrašte se předem, dejte auto na hever jako třeba při defektu a zkuste zatočit " postiženým "kolem ,pokud půjde ztěžka nebo vůbec je špatný brzdový váleček a jeho výměna netrvá dlouho. Lepší varianta je váznutí kola před dovolenou než někde na cestě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.