Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostal jsem výměr pokuty

Od: risanek® odpovědí: 4 změna:

Přišla mi od magistrátu(Praha) vyměřená pokuta za stání v obytné zóně mimo vyznačené místo. Byl jsem se podívat na místě údajného stání a nejsem si vědom, že bych tam někdy stál. Oznámení o přestupku za stěračem jsem také určitě neměl. Odvolat se není ke komu. Nejjednodušší by bylo oněch 300 kč zaplatit, ale s tím se nechci smířit. Co mi hrozí, pokud by přeci jenom měla policie pravdu? Zapomnětlivost je přeci jenom také eventualita. Díky za fundovanou radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podat odpor proti výměru (viz poučení na něm), pak nastoupí klasické správní řízení a když vám to dokážou, pak pokuta + 1.000,-Kč náklady řízení. Ale možná že by stálo zato zajít na magistrát a chtít vidět fotku nebo nechat nahlédnout do spisu, co tam vlastně je. Podle toho pak další postup.

doplněno 28.07.17 21:35:

Můžete ten odpor taky sepsat a ať to někdo spolehlivý dá v pondělí doporučeně na poštu. Ale pokud si nejste na 100% jistý svou nevinou, pak ty následné problémy za ty 3 stovky nestojí.

doplněno 29.07.17 09:12:

@lovetel: Dobrá připomínka, ten zákaz změny k horšímu. Přiznám se, že o něm vím, ale mám ho kdesi hluboko zasunutý a nevím jestli by mě v případě potřeby napadl*palec*

hodnocení

Dík za radu, hloupé je, že dnes jsem dostal výměr a v neděli odjíždím na 14 dnů na dovolenou. Takže asi raději zaplatím...

lovetel

Měl by platit zákaz změny k horšímu při podání odporu proti příkazu ( ak-trebic.cz/... Já jsem takto nedávno ušetřil několi tisíc.

Odpor stačí velmi jednoduchý:

Adresát:

Číslo jednací:

Sp.zn.:

Vyřizuje:

Odpor proti příkazu z ... o uložení pokuty za přestupek

Důkazy o přestupku nebyly uvedeny nebo jsou nedostatečné. Sám si přestupku nejsem vědom. Navrhuji aby řízení bylo zastaveno.

Podpis:

danys*
hodnocení

0x

Stačí tento odpustek ve stanovené době nezaplatit a nastupuje klasické správní řízení! Vy nevíte, jestli jste tam stál nebo ne (nebo někdo jiný s vaším vozidlem) a chcete ze sebe dělat haura ve správním řízení kvůli 3 stovkám? *smich*

lovevetel: píšete odpor proti příkazu... Dvakrát mi toto přišlo a nikdy to nebyl příkaz! Vždy to byla Výzva k zaplacení..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]