Nejste přihlášen/a.
Zdravím, poslední dobou řeším docela nepříjemný problém, když projíždím zatáčku kde je menší nerovnost, strašně mi to rozhodí auto, když je nerovnost delší, je to jak jet po ledu.. Když přejedu třeba spáru u mostu ustřelí mi dost znatelně zadek.. Poměrně hodně to hýbe s volantem, ale ikdyž ho držím pevně, nenadělám nic, je to stejný.. Mám v předním levým kole špatný ložisko, to ale nebude asi jediny problem ktery by to zpusobil, ne? kde bych mohl začít hledat? Přijde mi, že i nerovnosti žehlí najednou dost špatně, každá spára se zdá jako 10cm díra..
1. Podhuštěné pneu.
2. Tlumiče, hlavně zadní.
@honzax: V každém případě vyměňte zadní tlumiče (OBA!). Po výměně uvidíte, určitě to zmizí nebo se alespoň zlepší. Tu gumu určitě taky dofoukejte.
Záleží, co je to za auto, já mám forda focuse a tam mi to dělal jeden vymlácený silentblok na příčném předním rameni na zadní nápravě.
V táhlý dlouhý zatáčce to plynule odskakovalo zadkem do strany, spíš jakoby odplavávalo, nepříjemný pocit.
Nejpravděpodobnější je, že olej z tlumičů je pryč. Schválně zkus zatlačit dolů na kastli. Jestli to chvilku houpá, tak to je ono. Tlumič, který je v pořádku, propérování ihned utlumí (pohltí).
Díky! Právě jsem to oblezl a kolem P zadního kola u tlumiče je mokro a nevypadá to na vodu..a zrovna tahle pneu měla ještě 1,8, ostatní 2,5., možná se to po dofouknutí malinko zlepšilo, ale pořád je to znát...
Koukal jsem že zadní kola jsou trochu vtočený dovnitř, mohlo by to být jenom tím, nebo to jen zhorsuje teoreticky t ytlumice?
To houpání moc nepoznam, když zatlačím tak se to pak ještě 1 trochu houpne a pak zastaví,je to v míře?
Mě to právě ulítává dost nárazově, ne moc táhle,
Jinak je to Golf 4, tak mě snad takový astronomický částky nečekají.. :l
Oprava, auto se při silnějším zatlačení chvilku houpe, z leva je slyšel normální "zasyčení" tlumiče, z prava kde je mokra skvrna je slyšet tvrdá rána..může celej tenhle problem delat tlumic, nebo z (větší, menší?) častii geometrie?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.