Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varování nebo porucha ABS?

Od: hnipirdo* odpovědí: 5 změna:

Dnes při zastavení a se sešlápnutým pedálem brzdy, začal pracovat ABS (klepání, když se při jízde prudce zabrzdí) a záhy se rozsvítila oranžová kontrolka ABS. Při další jízdě auto brzdilo normálně, ale kontrolka stále svítí, byť po nastartování zhasne na několik vteřin. Označuje tento symbol poruchu, a pokud ano, jakou?! Jedná se o Nissan -Micra, 1,0, rv.2005

doplněno 26.07.17 20:48:

Jde i s touto poruchou bezpečně jezdit a jak se dá svítící symbol zhasnout:

doplněno 30.07.17 08:33:

==============================

Závada byla nalezena a příčinou bylo, že automechanik při výměně ramen a čepů, nedotáhl pevně středový šroub, kolo se povolovalo, zničilo ložisko a také předřelo snímač ABS. Na jeho náklady bude závada odstraněna. Mnoho nechybělo, kolo uletělo a já mohl rozsekat jak auto, tak i sebe, či někoho jiného. Raději nepomyslet.*uf*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, samozřejmě že symbol ABS signalizuje závadu..CO konkrétně to je, musí určit servis. Může to být například vadný snímač otáček kola..

doplněno 26.07.17 20:50: Symbol se dá zhasnout pouze přes diagnostiku v servisu. Pokud ale závada není opravena, rozsvítí se znovu. Jezdit s tím jde, brzdy fungují, ale nefunguje ABS. Mělo by se to co nejdříve opravit.

hodnocení

0x
Můžete zkusit reset chyb. Pokud je ABS špatné objeví se při prvním brzdění (intenzivním) znovu.
Sam jsem tento reset dělal o víkendu.
Je potřeba odpojit baterii a odpojene kabely vzájemně zkratovat. Nenašel jsem tolik odvahy takže první zkrat jsem udělal přes žárovku a teprve pak napřímo. U mě to zabralo. Falešných chyb jsem se zbavil. Tuto radu jsem dostal přímo ze servisu.
Tak ony ty chyby falešné nejsou. Rika se jim sporadicke. Tim ze je smažeš, vypneš jen kontrolku. Me třeba na vw ta kontrolka od rozsviceni zhasne po určitých km nebo nastartovaní. Nejlepší je to napíchnout at vis v čem je problem. Muze byt jen špinavé cidlo na nekterem kole. Občas tam bývají chuchvalce prachu z brzd.
hnipirdo*
hodnocení

Něco na tom bude, protože mi automechanik, pár dnů předtím, kontroloval obložení brzd a měnil ramena a čepy. Řeknu mu o tom.

davidc
hodnocení

0x

Může to být cokoliv. Vzal bych to auto na diagnostiku a tam by se ti mělo ukázat odkud problém pochází.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]