Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční zn.na Slovensku

Od: michal* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,jakým způsobem odhalí na slovenských dálnicích policie,že nemáte dálničku?Mýtnou branou či podobným systémem?Když nemám dálničku je na 100procent jisté,že obdržím pokutu?Nebo vás musí jak se říká za flígr.Děkuji všem.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Před najetím na slovenskou dálnici si kupuješ elektronickou dálniční známku. To znamená, že tregistrační značce tvého auta zaznamenají možnost použití dálnice.

Pak už na každé mýtné bráně je kamera, která snímá projíždějící auta a příslušný software kontroluje registrační značky. Kdo není uveden v systému, že si zaplatil dálniční poplatek, tak ten si zaslouží obdržet pokutu.

Jednoduché a asi dobře fungující.

xxxxxx*

Opravdu je to na těch mýtných bránách? já na SVK potkal během jízdy několik VW Transporteru se dvema kamerami na strese, to mi přislo jako, že to hlídá oprávnění vyuzití dálnice

michal*
hodnocení

Takže všem co nemají dálničku přijde poštou upomínka(pokuta)?Jedu na SVK na auto koupím známku ale budu mít přívěs na motorku a za ten chtějí 10eur.Tak jsem si říkal...)Na webu jak obstarat známku je již možné i na pumpě.

Michale, nevím jaký vlek budete mít, s jakým vozidlem jedete, ale pokud se vejdete do celkové 3500Kg, tak se platí jen za auto.

Přečtete si první stránku eznamky.sk

Na vylúčenie akýchkoľvek pochybností uvádzame, že úhrada diaľničnej známky pre prípojné vozidlo, v prípade dvojstopovej jazdnej súpravy s celkovou hmotnosťou do 3,5 tony, NIE JE POTREBNÁ v zmysle vyššie uvedených skutkovo-právnych okolností.

Jedu s karavanem, proto to vím.

zmamka

Před týdnem jsme byli na Slovensku. Od Brna až na Slovenské hranice žádná pumpa neprovozuje prodej eznámek. Přímo až na hranici je možnost si jí zakoupit. Na dokladu o zaplacení je psáno - nepřenositelná.

doplněno 25.07.17 20:41:

no... je to pravda .., dne 9.7.2017 známky i u Břeclavi na pumpě NEDOSTUPNÉ ! Zatím jsem svéprávný člověk a vím co dělám:)

Není to pravda. Slovenský dálniční poplatek jsem platil na pumpě Shell u Břeclavi - absolutně no problem.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

každopádně se to hlídá přes RZ. buď jí snímá kamera, nebo vizuálně policie. nechápu, proč to tak není i u nás. jednoduché.

xxxxxx*

tak tak, a mám dokonce i dojem, že ta známka je přenostitelná. za určitých podmínech lze změnit RZ a nemusíte známku platit 2x?

xxxxx, domnívám se, že se domníváte špatně o přenositelnosti poplatku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]