Nejste přihlášen/a.
Mám Fabii 1,9 TDI 74kW z roku 2003 a při jízdě za studena začal motor po přidání plynu buď občas cukat nebo se začal klepat a pomohlo jen opětovné nastartování. Po zahřátí už auto jezdí normálně. Na diagnostice se načetly dvě chyby. První byla chyba vstřikovacího ventilu na 1. válci, případně elektrického vedení a druhá chyba byla vynechávání zapalování 1. válce. Chyby se vymazaly, ale druhý den auto začalo cukat znovu. Chtěl bych se zeptat, jestli je chyba ve vstřikovači nebo jen v elektrickém vedení ke vstřikovačům? Nedokážu pochopit, proč se ta závada objevuje jen při studeném motoru a po zahřátí už auto jede normálně? S čím souvisí to, že se závada objeví jen za studena? Vážně to nechápu. Děkuji za radu
Vymazání chyb v paměti ŘJ NENÍ oprava!
Pokud po zahřátí jede auto normálně, tak bych v každém případě především zkontroloval svíčky, pokud mají více než 20-30 tisíc km, tak rovnou vyměnit. Takovou závadu může ale způsobit i nová svíčka, která prostě za studena nepálí.
Vstřikovací ventil může být "zalepený" nějakým sajrajtem, který po ohřátí povolí, ventil lze vyčistit, opravny ví jak na to a nemělo by to být drahé. Vedemní bych nepodězříval, maximálně bych zkontroloval konektor na vstřiku, zda je v dobré kondici a není zoxidovaný.
Sorry, jaksi mi uniklo, že je to diesel. No jo, já nejsem diesel, já jsem LPG
@pavel30: Prosím tě, přes ten můj renonc se svíčkami, četl jsi vůbec, co jsem ti napsal o vstřikovačích, že se na to ptáš znovu
Opravdu to může být vadným vstřikovačem? Kdyby byl vadný ten vstřikovač, neprojevovala by se závada trvale i po zahřátí? Jak se může vadný vstřikovač projevovat jen za studena a po zahřátí už auto jede normálně? U těchto PD vstřikovačů odchází častěji mechanická nebo elektrická část vstřikovače?
Příspěvek o vstřikovačích jsem četl, ale vstřikovače byly čištěny ihned po koupi auta a od té doby jsem najel cca 15 tis. km, takže za tuto krátkou dobu se snad nezanesou nečistotami, tankuji u Benziny, takže nafta snad nebude nekvalitní. Dá se nějak zjistit, jestli je to elektrické vedení ke vstřikovačům v pořádku aniž bych ho musel na zkoušku vyměnit za jiné?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.