Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné starty

Od: milena8421® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
prosím o radu ohledně startování. Mám Ford Focus 1.8 benzín a poslední dobou při prvním startu kdy je motor studený sice motor hned naskočí ale běží jakoby na 3 válce... bublá a když nepřidržuju plyn tak motor zhasne. Při dalších startech už startuje a běží normálně. Napadlo mně že by asi chtěly vyměnit svíčky, nevím kdy se měnily naposledy a jak často se mají měnit, ale slyšela jsem i názor, že u Focusů to bývá často vadný regulátor volnoběžných otáček. Nebo by to mohlo být ještě něco jiného? Snad mně oprava nezruinuje. Děkuji za rady, Milena.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Výměna svíček je primární, zvláště jestli mají najeto více jak 20-30 tisíc km. Dál je třeba vyčistit škrticí klapku a též ten "regulátor volnoběhu", nevím přesně, jak je u Focusu dělaný. A také by bylo vhodné, možná i jako první, milého Focuse napíchnout na diagnostiku, tuto chybu by měla bez problémů objevit a z toho by pak vyplynulo řešení.

hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Ještě jsem si vzpomněla že mi neustále svítí na palubce žlutá kontrolka motoru, jestli to nemá nějakou spojitost. Ale ta kontrolka svítí co mám auto, 1 rok a ty starty zlobí cca měsíc. Svíčky nechám určitě vyměnit jako první. Milena.

Žlutá kontrolka motoru znamená obvykle problém s výfukovými plyny - katalyzátor, lambda nebo obě, nebo taky jen díra ve výfuku. A to nemluvím o možnosti, že někdo třeba ten katalyzátor záměrně vykuchal. V každém případě je to závada, kvůli které neprojdete nejspíš ani emisemi, na TK se tedy vůbec nedostanete. Takže je třeba to skutečně napíchnout na diagnostiku a tu svítící kontrolku začít urychleně řešit. S těmi špatnými studenými starty to nejspíš nesouvisí, ale kategoricky to vyloučit se nedá.

hodnocení

Děkuji, asi to opravdu souvislost nemá protože obě závady... kontrolka a horší starty se začaly projevovat s velkým časovým odstupem. Každopádně beru vaší radu za velmi dobrou, protože za rok mně čeká nová TK a mohl by být problém s emisemi. Zvlášť pokud tam není katalyzátor... Podotýkám že auto bylo koupeno v AAA a tam by měli zjistit že nemá katalyzátor který tam má být.. nechám u opraváře také zkontrolovat. Snad vše do nové TK vyřeším a nezruinuje mně to... Díky, Milena.

hodnocení

2x
Volnoběžný ventil problémový bývá... Zkus při prvním startu nepatrně pedálem pootervřít klapku.Je mechanická, tak to jde.Kontrolka motoru u Focusu svítí až když to je závažný emisní problém. EGR ventil 1.8 nemá tak, že spíš lambda sonda nebo treba i zapalování.Má jednu lambdu, čili ŘJ nepozná vadný katalyzátor! Zapalování je DIS, čili dvě cívky do série se svíčkama.Není pravidlem, že při poru
še cívky nejdou dva válce.Klidně jen jeden, záleží v jakých místech se prorazí.
hodnocení

Je-li myšleno pootevřít klapku plynovým pedálem tak to dělám protože když ten plyn nepridržím tak mi motor sice naskočí ale po pár vteřinách zhasne. Ale po chvilce se motor dostane do správných otáček a ty už pak drží dokud motor úplně nevychladne...většinou přes noc. Ta žlutá kontrolka mně trochu děsí, možná to nebudou jen svíčky ale každopádně je nechám vyměnit jako první. Spojitost ty dvě věci možná opravdu nemají, protože kontrolka svítí min.rok co mám auto ale otáčky začaly zlobit při startování až poslední dobou. V zimě by to bylo asi ještě horší, takže musím řešit už teď. Každopádně moc děkuji za odpověď.
Tak to vidím na volnoběžný ventil... Asi i přicpaný a možná by stačilo vyčistit, sle ventily spíš blbnou že je unavená pružina.Troufnu si říct že ho u baráku nevyměníš je to alespoň na jámu a dost zručnosti... (1.8)
hodnocení

To svěřím opravářovi, jen abych věděla na co se připravit a případně ho nasměrovat... nevím jaké má zkušenosti s Focusem...Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]