Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spz ze stareho auta na nové

Od: luke* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, budu tento týden kupovat nové zánovní auto a chtěl bych na ně SPZ z mého starého auta které se půjde zároveň tento týden na eko likvidaci. Máte s tím někdo administrativní zkušenosti jak na to? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nelze to tak jak si představujete. Nemůžete mít starou značku na novém vozidle. Jediná vyjímka je značka na přání.

hodnocení

2x

Naše předpisy tento postup s výjimkou značky na přání neumožňují. Značka na přání má o jedni literu/číslici více, takže není možné mít jako značku na přání klasické provedení RZ.

luke*
hodnocení

Ono jde jen o to že mám na firmě krásnou vygravírovanou ceduli s mou stávající SPZ a také mám na ní neomezeně povolen vjezd do centra, kde jsem dříve bydlel. Povolenka mi zůstala, ale s novou SPZ už ji bohužel nedostanu. No pokud to nijak nejde, tak se nedá nic dělat. Děkuju za odpovědi

Nevím proč by to nešlo,jen to schválit ,ale to by bylo hooodně práce a zase by výrobce nových tabulek přišel o práci !

Žel ale úřední šimel toto neumí a ani politici netuší a nechtějí tušit ,že jsou lidé co ojezdí auto do mrtě,pak zlikvidují a vzali by za vděk vzít RZ zaniklého a prostě při zaregistrování nového ji použít místo její likvidace.

mnd®

Ono to nejde už z toho důvodu,že se SPZ nějaký ten rok nedávají.To povolení vjezdu určitě taky nemáte neomezeně ale např. na deset let nebo na dobu kdy v centru bydlíte a můžete se jistě prokázat platným průkazem s uvedeným bydlištěm při kontrole jak MP nebo policií ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]