Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrování do volantu

Od: rocky* odpovědí: 8 změna:
Dvakrát jsem si nechal vyvážit kola a pokaždé na nule ale když jedu víc jak 50 tak mi to s autem prostě hází klepeto do volantu a nevím co s tím nikde žádná boule na tom není tak ještě zkusím přehodit přední kola na zadní a obráceně jestli to nepomůže

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

3x

Základní otázka?...nechal jsi si zkontrolovat i stav auta? Ono totiž házení do volantu a třepání s autem nemusí být pneumatikama

rocky*
hodnocení

Ano stav auta jsem nechal zkontrolovat jak čepy tak v prostě všechno kolem a všechno v pořádku

jenda2*
hodnocení

0x

Když vyvažují, měli by kontrolovat také házivost disků. Pokud je naražený, bude samozřejmě cukat volantem.

kepler*
hodnocení

0x

A není na gumě (vzorku) ploška vzniklá po prudkém brždění se zablokovaným kolem?

alten*
hodnocení

0x

Asi před sedmi lety jsem měl přesně stejný problém na Felicii. Projevilo se to po koupi nových letních pneu Goodride ( koupeny tehdy za 900,- kč kus, levná Čína). Příčinou byl nepravidelný vzorek běhounu ( široké drážky po celém obvodu gumy byly mírně zvlněné - v servisu mi řekli, že pneumatiky "mají zmiji" - je to podivně řečeno, ale myslím, že každý snadno chápe , o co jde. Zlobilo to při rychlosti nad 80 km/h a jen na přední nápravě, přehození pneu pomohlo).

hodnocení

0x

Při takto relativně malé rychlosti bych se zaměřil na stav pneumatik. "Gumař" mohl přehlédnout malou bouli na pneumatice, která spolehlivě takové kmitání vyrobí. S tím přehodzením předek - zadek je dobrý nápad pro oveření, odkud to vlstně pochází, vibrace ve volantu už jsem nejednou zažil i od "špatného zadku".

Poslední, co mě napadlo, jsou "šišaté" brzdové kotouče, které jsou také nevyváženou hmotou na kole. Ovšem proti tomu trochu svědčí ta relativně malá rychlost, při které se to začne projevovat.

mire*

Když se to projevuje v takhle malé rychlosti, tak by to musela být velká boule na gumě. Souhlas s přehozením předek/zadek a podle toho pokračovat. Kmitání v téhle rychlosti může klidně být způsobené ohnutou poloosou.

hodnocení

0x

Souhlasím s radou, nejdříve přehodit pneumatiky dozadu, popřípadě vypůjčit kola. Tím vyloučíte, že vyvážení proběhlo OK. Třeba jen závaží "odjelo" jinam, nebo upadlo.

I boule na pneumatice se projeví při vyvážení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma boule na pneumatice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]