Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se na tom zbohatnout?

Od: hnipirdo* odpovědí: 12 změna:

Nedávno jsem se tady ptal, proč jsou skla světlometů zažloutlé Po delším uvažování a zkoušek jsem přišel na to, jak rychle a levně vyčistit a vyleštit polykarbonátová skla u světlometů. Použil jsem, pro vás neznámou tekutinu a flanelový hadřík a po aplikaci vlhký hadřík na otření povrchu skel.Teď to je ve fázi čekání, jak bude povrch reagovat na slunce i déšť, chlad i horko.

Myslíte si, že by šel nějak ten způsob zpeněžit?

doplněno 23.07.17 19:40:

Zapoměl jsem dodat, že to je práce na 5-10 minut a cena tekutiny, tak v řádu korun.

doplněno 24.07.17 08:09:

Možná, že jsem to zveličil, když jsem napsal "zbohatnout". Spíše to mělo být jako přívydělek k důchodu. O patentu jsem neuvažoval, proč vymýšlet vymýšlené, ale mohl bych si založit živnostenský list, nebo jen tak, pomoci sociálům, jak tu někdo uvedl, protože kupovat nový reflektor je docela palba, a nehledě na to, že se policie a technik STK na zažloutlé skla dívá přes prsty. Tak si myslím, že i kdyby odstraněný zažloutlý povrch vydržel půl roku až rok, majitel by ušetřil rozhodně více než by vydal nějakých 150 korun i s prací. Když vidím na youtube tu pracnost, to vybavení...směji se.

Škoda, že jsem nezaznamenal rozdíl skla, ale určitě příjde příležitost a udělám záznam.

Děkuji všem za vaše příspěvky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Možná že ano. Někdy je něco fakt úplně jednoduché, ale ten nápad prostě nikdo nemá a tak se to či ono dělá složitě. Možná že jste přišel opravdu na něco geniálního. Ale musíte si to nechat patentovat, myslím postup a roztok a dát tomu nějaký svůj název. Pak i kdyby to používali jiní, museli by Vám z toho platit.

Většinou se to dost pracně leští což v domácích podmínkách zabere i několik hodin, takže prodávat přes internet decku správného ředidla a dvou jelenicových hadříků, by nemusel být špatný kšeft. Kór pokud by to opravdu fungovalo. Kdybys ale dokázal přidat ještě nějaký UV lak který by zabránil opětovné degradaci opraveného povrchu a při tom nezměnit optické vlastnosti světlometu tak máš zlatý důl. Třeba Francouzi mají na světlech lak který degradaci v porovnání s koncernovými auty výrazně omezuje ale jak se jednou světlo rozleští už jim to žloutne stejně jako na škodovkách.

hodnocení

1x

Nevím, zda ti, kdož totéž za pár stovek dělají, nějak zbohatli ..

honsa
hodnocení

1x

Vydělat asi ano, zbohatnou ne.

Že něco vymyslíte, ještě neznamená, že to můžete prodávat- vaše neznámá tekutina musí projít testy a dostat certifikaci, pak ji můžete prodávat.

Převratný nápad to není, podobné produkty už jsem i na benzínce viděl, jinak stačí světla přejet zubní pastou tím odstranit vrchní zažloutlý lak plastu, potom to přejet nějakým tempem nebo něčím podobným a přestříknout bezbarvým lakem, podobně to udělají za pár kaček ve většině servisů.

Ovšem vememe váš obchodní nápad z marketingového hlediska, váš produkt míří na málo a velmi málo solventní část trhu, logicky ty světla zažloutnou po nějaké - poměrně delší době, tedy u starších-starých aut, taková auta mají právě lidé co nemají na rozhazování, vzhledem k tomu, že zažloutlé světlo není žádná ohromná vada, nebudou ochotni a ani schopni dát za takový produkt velké částky. Vzhledem k tomu, že ani nejde o příliš vyhledávaný produkt v katalogu zboží, dá se předpokládat, že poptávka nebude příliš velká.

Něco se na tom vydělat dá, kdyby se to povedlo dostat do regálu velkých benzínek ( o čemž dost pochybuji, ty už své velké dodavatele mají ).

Takový produkt by měl stát tak do 200korun, aby stál ve finále v regálu včetně DPH 200korun, tak by jste jej měl jako dodavatel dodat do obchodu tak za 100-140korun včetně dopravy.

Nevíme kolik stojí výroba, je tedy na vás, zdali dokážete postavit dobrý marketing a zdali by se vám to po vstupních investicích vůbec dokázalo nějak rozumně rentovat.

Upřímně, já jako investor bych do toho nešel. To ovšem vůbec neznamená, že to nemůže uspět.

A hlavně si zjisti, na patentovém úřadě, zdali ten tvůj nápad už někdo nezná, velmi často je totiž spousta věcí již objevená, jen se prostě neprodává, něco podobného už jsem na benzínce viděl, bylo to ve spreji.

doplněno 23.07.17 23:09:

A ještě jedna věc ..

Uvedenu hloupý příklad, ale snad to bude pochopitelné.

Pokud je ona neznámá kapalina například Coca-cola, JAR, Savo, nebo prostě nějaký produkt, což tak asi bude protože sám píšete "on už existuje, ale nikdo ho nepoužívá na čistění světlometů"... tak to rovnou vzdejte, protože nemůžete vzít nějaký produkt a začit ho prodávat na něco jiného. Jinak si zaděláváte na hodně slušné potíže, věřtě, že firmy mají hodně dobrá právní oddělení.

hodnocení

0x

Použil jsem, pro vás neznámou tekutinu

Ze všeho nejdřív bych si zjistila, jestli někomu není dobře známá a už ji nevyrábí.

hnipirdo*
hodnocení

Ona se vyrábí, ale snad nikdo neví, jak ji využít v čištění a leštění světlometů!

Tak to zkus, investice téměř nulová... Třeba se zadaří...

doplněno 23.07.17 22:00:

A také všechny světlomety nemusí být vyrobeny ze stejné hmoty, raději to zkusit!

hnipirdo*
hodnocení

Zkusím. Prvně u majitelů v obci, kteří mají problém se světlomety, který uvádím. Píši o polykarbonátech, ze kterých je většina světlometů!

mnd®

hnipirdo:litr této tekutiny stojí deset korun a není to váš vynález..Kvůli tomu si budete dělat živnostenský list a potom platit daně? Se na to vykašlete a začněte dělat něco pořádného.

hodnocení

0x

Ve velkém asi nic moc... Dělá to kdekdo a zkušenost je taková že to zase až tak moc dlouho nevydrží... Traduje s e, že originální světla když jsou nové, tak že mají na sobě "zpevněný" film... A až se ztráví tak začínají zacházet... Většinou to dělají lidé před technickou... Nebo sociálně slabší... Nová světla z druhovýroby nejsou sice nic moc, ale svítí... Když to nadražíš, tak si to lidé udělají sami - koupí si třeba sadu v Kauflandu. Možná to trvá dýl, ale taky to jde...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, dříve, než zbohatnete, tak by bylo dobré mít na tuto činnost oprávnění a bohatství také zdaňovat. Zdravím!

jenda2*
hodnocení

0x

Nejdříve upřesnění pojmů: nejsou to skla ale plast. Žloutne působením UV a povětrnostních vlivů ochranný lak na polykarbonátu. Žádná tekutina, mimo laku na plasty s odolností proti povětrnostním vlivům a UV, neochrání nic.

Fáze čekání je celkem zbytečná. Oni výrobci rozhodně nejsou ťulpasové a vědí, co mají použít.

Tedy nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]