Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o radu. Dnes jsem si na svůj zahnutý výfuk namontoval nerez koncovku. Auto je ŠKODA Fabia 1.2 HTP. Koncovku jsem musel namontovat až ke sváru, takže teď mám zahnutý výfuk v rovné tubě - viz foto. Je možné, že se mi budou vracet spaliny zpět do potrubí nebo nadměrně zahřívat výfuk? Popřípadě mohu tím zkurvit něco dalšího..? Předem Vám děkuji za rady a kritiku.
Spaliny se nikam vracet nebudou, proti tlaku v potrubí nemají šanci. Pravděpodobně se ale částečně zvýší odpor výfuku, což by teoreticky mohlo mít vliv na výkon motoru. Ovšem prakticky rozdíl v tomhle případě určitě nepoznáte. Mimo to si splodiny z vašeho prožraného výfuku určitě najdou cestu jinudy . Tu krásnou koncovku stejně dlouho mít nebudete. Jednoho krásného dne jí ztratíte i s kusem tlumiče
.
Osobně bych radši vyměnil výfuk a na koncovku se vykašlal.
Upřímně si myslím než řešit koncovku,bych ten poslední díl hodil na šrot a koupil nový. Protože očividně to má za sebou. Takhle koncovka ničemu neublíží,není tam přetlak aby se spaliny vracely zpět,půjdou přímo ven. Ovšem jak už jsem psal,prvně bych si pohrál se stavem auta a až pak řešil kraviny,jakože na 1,2 HTP hustokrutopřísnou koncovku
Myslím, že to vůbec vadit nebude. Taky je možné pár cm výfuku odříznout a dostat se mimo ten oblouk.
A nakonec mě docela zaujal kontrast nové koncovky výfuku a stavu tlumiče výfuku a viditelné části spodku auta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.