Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kia cee´d nebo renault megane III

Od: maslak odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci si pořídit nový vůz a neustále rozmvažuji mezi těmito vozy. Kia je prostornější a pro mě vzhledově hezčí. Megan nabízí širší výbavu za nižší cenu. Nemám v oblibě značku renault, ale zase si řikám, že oproti kie je to známá zavedená značka na svojí úrvni. Kia jsou přecejen korejci, kde si nejsem jist kvalitou vozu a také si myslim, že kiu prodám za 5 let za mnohem méně než renaulta. Jaký na to máte názor případně zkušenosti s vozy? Kupoval bych hatchbacka s 1,6 motorem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daveakahany
hodnocení

0x

Zdravim,

asi takhle. kia cee´d: osobní dvouletá zkušenost, 80tkm, SW(dlouhá), 1,6l CRDi. super jízda, famózní motor, do cca 180km/h tahá jak splašenej.. za ty dva roky jediný co se měnilo byli tyčky stabilizátoru.. prům. spotřeba 6,2l a to se drzim na dalnici cca na 160km/h...

oproti tomu Megana nemuzu objektivne posoudit, neznam.. kamarad ho mel, po cca 50tis mu odesla nejaka blbost na zapalovani, a kdyz mu servisak rekl, ze se s nim do cca 10ti tisic km uvidi znova, ze to zase odejde, a ze to vsichni vi, ale vyrobni vada to neni... ten bazmek je cca za 14tis kc... no a po 14ti dnech jezdi v C4 piccaso :)

tak asi tak.

btw, u nás se říká Renault je auto po mrtvici.

chlamak*
hodnocení

0x

Do KIE bych nesel v zadnym pripade. To jako kdyz lide kupiji polotovar s oznacenim FABIA 1.2 HTP - (Hov.. To Pojede)

Byl jsem se podivat v Kia prodejne, ty materialy se mne nelibi, plechy jako z pairu, nevim jeslti bych veril KIA motors. Za pet let bude navic ta tvoje pripadna KIA neprodejna.. ;)

rma

To Chlamak.

No, tak je videt, ze jste v KIA nebyl... nebo jste nesedel v Ceedu (2010)... a srovnavat ho s Fobii? :P to jste uz uplne vedle - nejen tridne.

A nebo je to spis takove to typicky ceske vseznalkovstvi zalozene na "pravdivem" zvastu z 90tych let.

Mimochodem Ceed je v kombinaci s 1.6Crdi (sw) 5. nejlepsi v testech Autobildu na 100k km ze vsech dosud tetovanych vozu.

A plechy z papiru? Blbost... proboha.

Megane je nadherny, ale kdyz jsem v nem sedel, je tam malo mista... mam 188cm a kdyz si nastavim sedadlo tak jak potrebuji, stezi si za sebe sednu, kolena mam narvana na sedadle ridice.U Ceedu mi zbyvaji cca 3cm... nehlede na to, ze pri me vysce mi sedadla meganu (vzadu) nepodpiraji stehna, pze jsou nizko nad urovni podlahy (toto jsou ovsem vsechno dojmy z kombiku)

V soucasne dobe taky resim nakup vozu... a Megane mi utkvel v hlave taky... Nakonec vybiram mezi Ceedem SW a Focusem Combi... kazdopadne to zatim vypada na Ceed, byt ma Focus dle vsech testu vyborny podvozek (coz ja neocenim a v kombinaci s 1.6 a 100k uz vubec ne), ale pri testovaci jizde (benziny 1.6 u obou) mi neprislo, ze by byl KIA podvozek horsi... mozna na hranici adheze by to bylo jine a taky silenejsi, pze KIA nema standardne ESP.

U Meganu se mi zase libi ze ma u 1.6 6st. prevodovku... coz nema ani KIA, ani F...

Doporucuji navstevu salonu a vsechna auta poradne prolezt... u Meganu mi dale vadily nedolehajici trojuhelnikove stity zrcatek u dveri - bylo to na obou vystavenych autech - sice detail, ale me to vadilo.Interier Meganu je fajn, materialy vypadaji opravdu skvele,ale nevyhovuje mi design a vadi mi tvar radici paky a digi tacho :P taky detail...

A obecne se da rici, ze po precteni diskusnich fór majitelu Renaultu jsem dostal obavy a radsi ho vyradil...

maslak
hodnocení

taxme koupili megana 1,6 100k v luxusni vybave za 350tis kc ...byla to predvadecka, s autem naprosta spokojenost, je to proste vonavka a jezdi pekne, jeste neni moc najeto tak nemuzu rici co se stane po 50tis :-D ale jezdi stim mamina a to najede tak 10 za rok...takze se toho nebojime...

1jara*

Opravdu nemá cenu se dohadovat které je lepší.Neznáme ani jakou výbavu mají oba vozy.Jeden pán povídal a slyšel jsem, to nejsou rady ale dohady. Když ti řeknu že bych Megana nechtěl tak to je jen můj názor, tobě se naopak může velmi zamlouvat. Zadejte si do vyhledávače dlouhodobý test vozu a to ti pomůže se rozhodnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]