Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem motocykl a v ten stejný den sjednal povinné i havarijní pojištění. Bohužel, dříve, než jsem vozidlo přihlásil do registru vozidel, tak bylo při dopravní nehodě, kterou jsem nezavinil zničeno. Pojišťovna viníka nehody uznala totální škodu, ale nevím, co bude nyní s vrakem tohoto vozidla, nehledě na to, že nehodu bude policie vyšetřovat delší čas (ublížení na zdraví). Zajímalo by mne, zda nyní mohu své pojištění bez obav zrušit. Nerad bych platil ČKP sankci za to, že vozidlo není pojištěno.
Zajděte na registr vozidel a vozidlo vyřaďte z provozu (dříve depozit). Pak oznamte vyřazení pojišťovně a pojištění ukončete. Po ukončení vyšetřování nahlašte na Registru zánik vozidl (dříve trvalé vyřazení z provozu).
Pro vyřazení potřebujete doklady k vozidlu (motocyklu) a RZ (registrační značku).
Dokud vozidlo nevyřadíte papírově, má se zato, že je v provozu a jste povinen platit povnné ručení!
Když nebylo vozidlo dosud zaregistrováno, obraťte se přímo na příslušnou pojišťovnu, nejlépe s policejním protokolem o nehodě i uznáním totální škody pojišťovnou viníka a zkuste se domluvit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.