Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přemýšlím, že bych koupil auto v Americe s následným dovozem. Stejné auto má známý, akorát o 2 roky starší a se stejným motorem. Jedná se o Dodge RAM mega Cab, long bed. Teď informace k autu:
Dodge RAM 2500 Cummins 6.7l řadový šestiválec 515kw 1200NM 2010 4x4
Stav: najeto 50 109 Miles(cca 80 000km)
Dobrý interiér
Bez koroze (pozinkované)
Plastová vložka korby
Motor: skvělý stav- po servisu ( výměna rozvodů ) majitel je mechanik dělal sám a je to stejný člověk od koho kupoval známý
6.7l l6 turbodiesel
Jinak ještě k autu - v TP má psané, že utáhne jako přívěs 14 tun což mě oslovilo a nosnost korby 3tuny. Nejvíc mě popohnalo vpřed, když mě známý v autě svezl. On má původních 390k a 700NM a toto které chci koupit má 700k a 1200Nm to bude rvát asfalt.Chci vědět zda projdu tady emisemi,když má auto vyndaný DPF a zaslepený EGR, dosavadní majitel mi psal, že emisemi normálně prošel tak nevím. Můj dotaz je celkem nepřehledný a tak to shrnu, doporučily byste mi auto koupit nebo byste do něj nešli. Už jen ten zvuk motoru je neuvěřitelný to není nějaký chrchlavý evropský rádoby diesel:D. Předem děkuji za odpovědi.
podle mne musí splňovat i evropskou homologaci a to bude asi u auta s Ameriky problém. kamarád chtěl takhle jedničkovýho Focuse a musely se měnit např. zadní lampy, kvůli barvě blikačů. nakonec značka homologace by měla být na součástech a příslušenství. nevím, zda v téhle době, kdy se čím dál více zpřísňují kontroly na STK, auto projde
a na co to vlastně budeš mít?kvůli tomu zvuku?nebo na baby?jestli nevíš co z prachama tak je někomu dej a aspon mu uděláš radost.
Auto kategorie M1/N1 z USA, neevropského provedení starší než 8 let bez EU homologace nebo bez národního typového schválení uděleného jiným členským státem, které je logicky nutné doložit potvrzením /těch 8 let se počítá od data 1. registrace do data vystavení celní deklarace/ nelze v ČR schválit pro provoz na pozemních komunikacích, protože to náš zákon neumožňuje. Nescvhálené vozidlo následně a logicky nelze registrovat, schvválení je podmínkou registrarce.
Registrační certifikát z USA obsahuje datum registrace, přičemž upozorňuji, že v americké angličtině je datum uveden ve formátu měsíc / den/ rok, tedy jinak než v evropských certifikátech o registraci.
Osobně proto nedoporučuji kupovat starší auto v USA, a pokud tu 8-letou relaci do celného odbavení stihnete, navštivte nejdříve technickou zkušebnu / TUV SUD nebo DEKRA/, kde vystaví technický protokol popisující odlišnosti od EU legislativy / emise, osvětlení, zasklení, sedačky, bezp. pásy, rozsah údajů na výrobním štítku, ovládací prvky a signalizační kontrolky na palubní desce či v zorném poli řidiče, absence bočních směrových světel atd/ a požádejte před schválením technické způsobilosti na úřadu o udělení příslušných výjimek Ministrerstvo dopravy...
V dnešní době lze udělit výjimky téměř na vše, s výjimkou hluku, brzd, emisní a elektromagnetické kompatibility.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.