Nejste přihlášen/a.
Vůbec nic mi od pojišťovny nepřišlo - upomínka, výzva a najednou mám na poště platebni rozkaz. Nedoplatek za pov.ručení za auto, které jsem prodala a pojistku zrušila. Celkem mám uhradit skoro 7 tisíc, nedoplatek byl zhruba 600,- . Kdyby mi to dali vědět, určitě bych to zaplatila! Musí poslat nějaký doporučený dopis nebo to mohou hned dát k vymáhání? Nechci platit ty náklady!Poraďte mi, prosím, jaké mám práva a co dál. Děkuji,velmi to spěchá.
Pojistku jsem nezaplatila na čtvrtletí dopředu a pak auto prodala,odhlásila. Složenka nedošla, abych ty 2 měsíce zaplatila.Bohužel jsem to vypustila z hlavy a najednou tohle...pojišťovnu jsem volala, prý to předali k vymáhání a co už oni s tím? Ale co s tím teď já?
Alko, já nevím jaký byl postup u Vás, ale standardně zašlou dopis, pokud do 30 dnů nedostanou odpověď, tak mají právo předat dál...
Každopádně všechny jak dotyčnou agenturu tak ČKP oslovte, že nic nevlastníte, tudíž nemůžete nic dlužit. Je to omyl.
603 902 651
Podejte odpor vůdči platebnímu rozkazu! Určitě tam je poučení, četla jste ho?
Po vyzvednutí musím uhradit, nebo podat odpor proti platebnímu rozkazu, jinak když se neuhradí částka v rozkaze, nastupuje exekuce. Pro podání odporu platí lhůta patnácti dnů a podává se k soudu, který ho vydal. Platební rozkaz se zruší a věc se projedná v klasickém řízení, které skončí vydáním rozsudku.
Jenže mi jde o to, že mi nic před tím rozkazem nepřišlo, když dám odpor, tak nevím, jestli to vyhraju proti právnímu zástupci pojišťovny a nebo kolik budou soudní náklady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.