Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firemní auto pro soukromé účely

Od: klepi® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chci se zeptat zda by jste si vzali nové Audi A4 jehož pořizovací cena je cca 1 100 000 Kč jako firemní vůz s možností využíváni i pro soukromé účely, Vím, že se odvádí částka 1% z poř. ceny vozu, takže to je 11 000,- měsíčně

Není to trochu moc?

Jaký je Váš názor?

Václav

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
tech 11 vam ale zvysi zaklad dane, tj realne budete mit mzdu o cca 3000 nizsi...

mire*
hodnocení

0x

A když k tomu připočtete, že ty v těch třech tisícovkách jsou obsaženy všechny náklady s provozem auta spojené, tak jen blázen by to nebral. Už nikdy žádný servis, gumy, pojištění, mytí auta ... vše jde na firmu. Včetně nákladů na soukromé jízdy za milenkou...:)

jenda2*

Jen blázen by platil 11000 měsíčně a auto jeho nebude. Než něco napíšete, zkuste alespoň trochu popřemýšlet. A tuším že soukromé jízdy se hradí zvlášť a musí se evidovat.

mnd®

Ještě když jsem pracoval pod firmou tak jsem si bral na sobotu a neděli služební auto a nic jsem neevidoval.Pouze jsem si dokoupil ze svého naftu.Kilometry a podobné věci nikdo nehlídal - a to není zas tak stará záležitost ( cca.tři roky zpět ) .Ono spíš záleží jak to má která firma nastaveno.Někde to jde a někde nejde.

mire*

to jenda2: než něco napíšete, tak si přečtěte vyše uvedené, neplatí 11 kČ ale cca 3 tis. a to už je rozdíl. A neznám, fakt NEZNÁM nikoho, kdo by soukr. jízdy regulérně evidoval a platil. A čím vyšší postavení, tím hůř. Znám maníka, který ve firmě bere příspěvek na dopravu do práce a k tomu používá služební auto, neplatí nic, prý všechny km jsou pro firmu.

mot
ja si treba soukrome kliometry eviduju a platim. prijde mi to normalni neokradat zamestnavatele. ta tisicovka mesicne nebo kolik me nezabije...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]