Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat zda by jste si vzali nové Audi A4 jehož pořizovací cena je cca 1 100 000 Kč jako firemní vůz s možností využíváni i pro soukromé účely, Vím, že se odvádí částka 1% z poř. ceny vozu, takže to je 11 000,- měsíčně
Není to trochu moc?
Jaký je Váš názor?
Václav
A když k tomu připočtete, že ty v těch třech tisícovkách jsou obsaženy všechny náklady s provozem auta spojené, tak jen blázen by to nebral. Už nikdy žádný servis, gumy, pojištění, mytí auta ... vše jde na firmu. Včetně nákladů na soukromé jízdy za milenkou...
Jen blázen by platil 11000 měsíčně a auto jeho nebude. Než něco napíšete, zkuste alespoň trochu popřemýšlet. A tuším že soukromé jízdy se hradí zvlášť a musí se evidovat.
Ještě když jsem pracoval pod firmou tak jsem si bral na sobotu a neděli služební auto a nic jsem neevidoval.Pouze jsem si dokoupil ze svého naftu.Kilometry a podobné věci nikdo nehlídal - a to není zas tak stará záležitost ( cca.tři roky zpět ) .Ono spíš záleží jak to má která firma nastaveno.Někde to jde a někde nejde.
to jenda2: než něco napíšete, tak si přečtěte vyše uvedené, neplatí 11 kČ ale cca 3 tis. a to už je rozdíl. A neznám, fakt NEZNÁM nikoho, kdo by soukr. jízdy regulérně evidoval a platil. A čím vyšší postavení, tím hůř. Znám maníka, který ve firmě bere příspěvek na dopravu do práce a k tomu používá služební auto, neplatí nic, prý všechny km jsou pro firmu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.