Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřebuji poradit s nepřepsaným vozidlem a jeho přestupky. Bohužel jsem udělal velkou chybu, které jsem si vědom. Jedná se o to, že jsem prodal auto bez přepisu, pouze na kupní smlouvu. V tuto chvíli mi chodí na mou adresu pokuty za rychlost zjištěné radarem, dokonce u mě byla i PČR s fotkou, kde vozidlo natankovalo a odjelo bez placení. Toto se však vyřídilo předložením kupní smlouvy. Pouze pokuty mohou chodit dál a já jsem nucen je platit. Prosím o každou rozumnou radu, jak z toho ven. Kontaktovat kupujícího není možné, dokonce ani PČR ho nemůže najít. Údajně se odstěhoval do Anglie. Děkuji moc Filip
Normálně vyvolejte správní řízení s obcí/magistrátem,kde bydlíte. Auto vaše de iure není. Na to máte prodejní/kupní smlouvu. Dle NOZ může být smlouva i ústní. Registrace auta v nějakém státním rejstříku nazakládá (ne)vlastnictví auta, toto není katastr, jde pouze o evidenční charakter.
Nechte to řešit a vyřešit úřad/y, i vyšší odvolací. Normálně vše napište, vysvětlete, přiložte jako přílohu scan své prodejní smlouvy a odneste na podatelnu úřadu. Ať koná, podávejte jim součinnost a případně vysvětlení. Od úředníka chtějte vždy vysvětlení jeho úkonů, co činí, proč to činí, podle jakého paragafu a co to pro vás znamená. Dle zákona o samosprávách úředník k občanu musí přistupovat transparentně, spravedlivě, nevrchnostensky a brát v potaz veškeré jeho oprávněné podněty a připomínky. Z toho úředníci skládají zkoušku, takzvanou ZOS, Zkoušku odborné způsobilosti.
Další případný level je pak podání žaloby k soudu na určení vlastnictví vozidla, kdyby to po policejně-úřednické linii nikam nevedlo.
Nahlásit jako kradené je blbost - nezlobte se na mne!
Máte kupní smlouvu - tj. řádně vysvětlete a doložte, že jste prodal a z neznalosti §§§ jste pouze poskytl plnou moc k přepisu. Pak jste byl v šoku, že nový majitel neprovedl přepis a zkoušíte ho sehnat. Marně.
PČR udělá zápis a budou ho hledat + budete dále řešit se zápisem právní řešení přepisu, resp. vyloučíte další pokuty na svou osobu.
¨Všechny rady kromě poslední /Tomaslad- /jsou špatné a nic neřešící!
Pokuty můžete platit nebo vždy doložit KS, že nejste majitel-potom ale může nastat situace,kdy dostanete pokutu za neřešení zapsání změny majitele která je až 50 000kč . Nějaké " já nevěděl", "já to neznám" není omluva, neznalost neomlouvá a někdy stojí peníze!
napište ombudsmance, teta šabatová by se tím měla zabývat, je nutnézměnit zákon
Samozřejmě úřady jsou tady pro lidi ale podle novelizovaného zákona bez předložení protoku z evidenční kontroly nelze ani z moci úřední zapsat nového vlastníka , protože to zákon neumožňuje...úředník je povinem ctít zásadu legality nebo zákonnosti, tedy i špatný zákon z dílny pana Stanjury a v této situaci nelze tvrdit, že nechce vyjít vstříc občanům...je prostě vázán špatným zákonem...
máte nejen tetu šabatovou ale i svého poslance který zatím zřejmě neví o špatném zákonu "pro lidi" a dokud se mu ti jeho lidi neozvou se svými problémy, NIC se nezmení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.