Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřepsané vozidlo-pokuty

Od: filip2503 odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

potřebuji poradit s nepřepsaným vozidlem a jeho přestupky. Bohužel jsem udělal velkou chybu, které jsem si vědom. Jedná se o to, že jsem prodal auto bez přepisu, pouze na kupní smlouvu. V tuto chvíli mi chodí na mou adresu pokuty za rychlost zjištěné radarem, dokonce u mě byla i PČR s fotkou, kde vozidlo natankovalo a odjelo bez placení. Toto se však vyřídilo předložením kupní smlouvy. Pouze pokuty mohou chodit dál a já jsem nucen je platit. Prosím o každou rozumnou radu, jak z toho ven. Kontaktovat kupujícího není možné, dokonce ani PČR ho nemůže najít. Údajně se odstěhoval do Anglie. Děkuji moc Filip

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaslad*
hodnocení

4x

Normálně vyvolejte správní řízení s obcí/magistrátem,kde bydlíte. Auto vaše de iure není. Na to máte prodejní/kupní smlouvu. Dle NOZ může být smlouva i ústní. Registrace auta v nějakém státním rejstříku nazakládá (ne)vlastnictví auta, toto není katastr, jde pouze o evidenční charakter.

Nechte to řešit a vyřešit úřad/y, i vyšší odvolací. Normálně vše napište, vysvětlete, přiložte jako přílohu scan své prodejní smlouvy a odneste na podatelnu úřadu. Ať koná, podávejte jim součinnost a případně vysvětlení. Od úředníka chtějte vždy vysvětlení jeho úkonů, co činí, proč to činí, podle jakého paragafu a co to pro vás znamená. Dle zákona o samosprávách úředník k občanu musí přistupovat transparentně, spravedlivě, nevrchnostensky a brát v potaz veškeré jeho oprávněné podněty a připomínky. Z toho úředníci skládají zkoušku, takzvanou ZOS, Zkoušku odborné způsobilosti.

Další případný level je pak podání žaloby k soudu na určení vlastnictví vozidla, kdyby to po policejně-úřednické linii nikam nevedlo.

hodnocení

1x

Nahlásit jako kradené je blbost - nezlobte se na mne!

Máte kupní smlouvu - tj. řádně vysvětlete a doložte, že jste prodal a z neznalosti §§§ jste pouze poskytl plnou moc k přepisu. Pak jste byl v šoku, že nový majitel neprovedl přepis a zkoušíte ho sehnat. Marně.

PČR udělá zápis a budou ho hledat + budete dále řešit se zápisem právní řešení přepisu, resp. vyloučíte další pokuty na svou osobu.

albatros498022*
hodnocení

0x

To chtělo nahlásit vozidlo jako kradené a pak by se PČR postarala.

filip2503
To mě napadlo až poté co mě informovala PČR. Teď už je pozdě. Tak nějaké další rady?
danys*
PČR by se postarala možná tak o stíhání tazatele za krivou výpověď ty rozume!

bambula*
hodnocení

0x

Zákony se mění, že je nemožné je všechny sledovat, jít na evidenci motorových vozidel, vše vysvětlit řešení se najde i když je tam poměrně vysoká pokuta za nepřepsání vozidla v zákonné lhůtě

hodnocení

0x

¨Všechny rady kromě poslední /Tomaslad-*palec* /jsou špatné a nic neřešící!

Pokuty můžete platit nebo vždy doložit KS, že nejste majitel-potom ale může nastat situace,kdy dostanete pokutu za neřešení zapsání změny majitele která je až 50 000kč . Nějaké " já nevěděl", "já to neznám" není omluva, neznalost neomlouvá a někdy stojí peníze!

xenofob
hodnocení

0x

napište ombudsmance, teta šabatová by se tím měla zabývat, je nutnézměnit zákon

Samozřejmě úřady jsou tady pro lidi ale podle novelizovaného zákona bez předložení protoku z evidenční kontroly nelze ani z moci úřední zapsat nového vlastníka , protože to zákon neumožňuje...úředník je povinem ctít zásadu legality nebo zákonnosti, tedy i špatný zákon z dílny pana Stanjury a v této situaci nelze tvrdit, že nechce vyjít vstříc občanům...je prostě vázán špatným zákonem...

máte nejen tetu šabatovou ale i svého poslance který zatím zřejmě neví o špatném zákonu "pro lidi" a dokud se mu ti jeho lidi neozvou se svými problémy, NIC se nezmení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]